Зеленський вперше прокоментував останні резонансні рішення РНБО
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вперше прокоментував останні резонансні рішення РНБО

Зеленський вперше прокоментував останні резонансні рішення РНБО
Джерело:  online.ua

За останній місяць Рада нацбезпеки і оборони України провела чотири засідання, кожне з яких закінчувалося прийняттям резонансних рішень. Серед них санкції проти каналів нардепа Тараса Козака, які поширювали російську пропаганду, санкції проти глави ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко, діяльність яких пов'язана з фінансуванням тероризму, націоналізація нафтопроводу "ПрикарпатЗахідтранс" та повернення одного з найбільших підприємств з виробництва авіадвигунів в світі "Мотор Січі" в державну власність. Всі ці рішення РНБО викликали схвальну реакцію в суспільстві, але президент України Володимир Зеленський вирішив все ж пояснити, що відбувається і чому українська влада рішуче взялася за олігархів і підприємства, які незаконно привласнили вони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Коротко я описав би цей процес трьома словами: Україна дає здачі. Здачі всім, хто довгі роки наносив по ній удари, користуючись її слабкістю, відсутністю законності, порядку і найголовнішого - справедливості. Справедливості, яка довгі роки для звичайних людей була навіть не дефіцитом, а чимось міфічним. Поки ми з вами вірили, що справедливість є, і безуспішно намагалися її знайти, деякі привласнювали собі державні ресурси, надра, стратегічні підприємства, трубопроводи та навіть, як виявилося, - Конституційний Суд України. Одним словом - все, що «погано лежить». Відновлення справедливості в Україні було однією з моїх ключових обіцянок. Кажуть, обіцяного чекають три роки. Ми почали трохи раніше ", - пояснив Зеленський, що відбувається.

Глава української держави нагадав, що за останній місяць РНБО припинила спроби розколоти Україну пропагандою і дезінформацією, заблокувала активи і майна Медведчука, а також відреагувала на прісовеніе підприємства "Мотор Січ", яке належить народу України.

Також Зеленський прокоментував санкції США проти колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського. Він привітав їх і запевнив, що офіційний Київ працює над тим, щоб повернути в Україну кошти, якими незаконно заволоділи олігархи.

"А ось прізвища тут не мають ніякої різниці: Медведчук, Коломойський, Порошенко, Ахметов, Пінчук, Фірташ або будь-який інший. Важливо одне - ти готовий працювати законно і прозоро хочеш і надалі створювати монополії, контролювати ЗМІ, впливати на депутатів і інших державних службовців ? Перше - підтримується. Друге - закінчується ", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, Держдепартамент США 5 березня ввів санкції проти Ігоря Коломойського за його причетність до масштабної корупції, коли він обіймав посаду губернатора Дніпропетровської області з 2014 по 2015 рік. Олігархові і його найближчим родичам заборонений в'їзд в США. Зеленський відразу ж відреагував на санкції США проти Коломойського. Він подякував Вашингтон за допомогу в боротьбі з корупцією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що РНБО може ввести санкції проти Фірташа і Коломойського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?