Росія направила Києву нову ноту протеста через плани української влади
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія направила Києву нову ноту протеста через плани української влади

Росія направила Києву нову ноту протеста через плани української влади
Джерело:  online.ua

31 липня команда очільника Кремля Володимира Путіна направила українській владі ноту через плани знищити копію ордена Другої Світової війни на Марсовому полі у Львові.

Джерело: прес-служба  МЗС РФ

РФ направила Україні ноту через декомунізацію радянської зірки

"У зв'язку з планами львівської влади зі знищення копії ордена Вітчизняної війни на військовому меморіалі "Марсове поле" 30 липня в МЗС України була направлена нота МЗС Росії з вимогою виконання українською стороною міжнародних зобов'язань і норм національного законодавства щодо захисту та збереження військових меморіалів... Закликаємо керівництво України відмовитися від фальсифікації історії і спроб позбавити українських громадян перемоги у великій вітчизняній війні, досягнутої спільними зусиллями всіх народів колишнього Радянського Союзу", - йдеться в заяві російських дипломатів.

Окрім того, офіційна Москва звернула увагу на те, що засуджує "взятий українською владою курс на демонтаж пам'ятників радянським солдатам і самої пам'яті про їхній подвиг у боротьбі з фашизмом".

Як уже згадувалося раніше, 19 липня стало відомо, що радянську зірку на Марсовому полі у Львові демонтують.

П'ятикутну зірку із серпом і молотом на радянському військовому меморіалі "Марсове поле" встановили у 70-х роках минулого століття.

"Радянська зірка на Марсовому полі у Львові піде на демонтаж!!! На наше повторне звернення до міської ради ми нарешті отримали відповідь, надану управлінням охорони історичного середовища. Чекали на цю відповідь доволі довго. Відповідно до інформації з даного листа управління охорони історичного середовища спільно з ЛКП Музей Личаківський цвинтар готують проект рішення виконкому про демонтаж радянської зірки, розміщеної на Марсовому полі поряд із Меморіалом УПА. Ми будемо пильно стежити за перебігом цього процесу. Продовжуємо декомунізовувати-дерусифіковувати Львів", - повідомила нещодавно Фейсбук-спільнота "Суспільство майбутнього Львів".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?