Польща висміяла нову заяву Путіна про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща висміяла нову заяву Путіна про Україну

Польща висміяла нову заяву Путіна про Україну
Джерело:  online.ua

Офіційна Варшава висміяла спроби очільника Кремля Володимира Путіна нав’язати свою версію історії, зокрема, що українці є "росіянами" або "малоросами". Заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач звернув увагу на те, що ці намагання не мають шансів на успіх, тому що вони не базуються на правді.

Джерело:  Polskie Radio

В Польщі рознесли вщент нову заяву Путіна про Україну

Польський дипломат вирішив нагадати, що Російська імперія завжди намагалася нав’язати свою версію історії народам, які опинилися під її пануванням.

"Звісно, ця "суперечка пам’ятей" досі триває і буде тривати. Прикладом цього є негайна реакція Володимира Путіна, який у своїй статті відразу після нашої декларації (дорожньої карти "Люблінського трикутника") прагнув показати, що українці насправді – росіяни чи малороси, як це хочуть подати нинішні ідеологи Москви… Але мені здається, що історію не можна викривити повністю, не можна змінити ніякими спробами фальшивої інтерпретації, як намагається Москва. Вони приречені на поразку, тому що не спираються на правду", - наголосив Марцін Пшидач.

Представник польського МЗС звернув увагу на те, що наразі Литва та Україна нарешті готові визнавати спільну історію часів Речі Посполитої, яка була державою не тільки етнічних поляків, не ігнорувати цей досвід, а також надихатися ним.

"Нині, спираючись на ці традиції, ми можемо будувати своє майбутнє… Ідея у тому, щоб Польща та Литва - повноправні члени ЄС та НАТО - об’єднувалися з Україною, яка прагне бути у цих сруктурах, багато зробила на цьому шляху і є дуже важливим елементом Східного партнерства, і використовували історичні рамки, щоб показати, скільки у нас спільних інтересів - політичних, економічних, суспільних", - підсумував Марцін Пшидач.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?