США висунули претензії особисто Путіну за відсутність миру в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули претензії особисто Путіну за відсутність миру в Україні

США висунули претензії особисто Путіну за відсутність миру в Україні
Джерело:  online.ua

Представники Сполучених Штатів в ОБСЄ виступили з претензіями до Кремля та особисто лідера російського режиму Володимира Путіна, якого звинуватили прямо в небажанні завершувати війну в Україні.

Джерело: Укрінформ

За словами тимчасово повіреної у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн, Путін говорить про бажання діалогу з Києвом, однак не робить нічого для нього.

“Президент Путін написав (у статті про Україну), що Росія "відкрита для діалогу з Україною і готова обговорювати найскладніші питання". Ми шкодуємо про передбачувану обіцянку пана Путіна про відкритий діалог, яка ще не продемонстрована в реальності”, - наголосила вона.

Дипломатка звернула увагу на все перекоди, які чинить Росія у мирних переговорах на рівні Тристоронньої контактної групи, а також на давню “недостатню прозорість з її боку і навмисне розповсюдження дезінформації в міжнародних органах, в тому числі ОБСЄ”.

В цілому ж стаття Путіна сповнена неправдивими тезами, “твердженнями, розрахованими на провокацію”, вона намагається “підірвати суверенітет України” та має на меті позбавлення права українців на самостійну політику.

Минулого тижня російський посол намагався відвести від Москви відповідальність за події на Донбасі та звинуватити у відсутності врегулювання офіційний Київ.

“Але він не згадав, що сім років тому в Мінську президент Путін пообіцяв, що війна закінчиться, усі війська будуть виведені, а всі в'язні звільнені. Росія досі не виконала обіцянку, і ми продовжуємо закликати Росію припинити війну, яку вона розпочала на сході України… Відповідно до Мінських домовленостей Росія зобов'язалася вивести свої сили та техніку зі сходу України”, - заявила Острієн.

Вона згадала, що Путін у статті наголосив, як російська сторона поважає бажання українського народу створити квітучу й вільну державу. Водночас диктатор обізнаний, що такі прагнення не можна виконати, поки триває російська агресія.

“Насправді, мета агресії Кремля в Україні - перешкоджання та підрив устремлінь України”, - резюмувала представниця Сполучених Штатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?