У нас гинуть люди — Зеленський публічно дорікнув ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

У нас гинуть люди — Зеленський публічно дорікнув ЄС

У нас гинуть люди — Зеленський публічно дорікнув ЄС
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський озвучив жорстке попередження офіційному Брюсселю: якщо Євросоюз не продемонструє "залізну підтримку" європейських прагнень України, Грузії та Молдови, то "дехто продемонструє залізні м’язи біля наших кордонів".

Джерело: сайт Офісу президента України

Зеленський публічно почав критикувати Євросоюз

"Якщо Брюссель та ЄС не демонструють залізну підтримку європейських прагнень трьох наших країн, тоді дехто демонструє залізні м’язи своєї зброї біля трьох наших державних кордонів. І це, на мою думку, загроза не лише для наших трьох країн, а й для всього континенту… Ми хочемо, аби територія Європейського Союзу стала більшою. І за цей вибір території трьох наших держав, на жаль, стали меншими. Ми знаємо точно, що це тимчасово. Але наскільки тимчасово, багато в чому залежить і від вас, шановні європейці, від вашої підтримки. Прикладом цього є прагнення Європейської ради надати асоційованим партнерам європейську перспективу", - наголосив український лідер.

Глава держави звернув увагу на те, що для майбутнього Європейського Союзу важлива кожна держава.

На переконання Володимира Зеленського, доказом того, що Україні, Грузії та Молдові є місце в європейському майбутньому, може стати надання їм європейської перспективи як державам, що поділяють спільні цінності.

Президент України зазначив, що в грудні повинен відбутись черговий саміт країн "Східного партнерства".

"Це дуже важливо. Але відсутність з боку Євросоюзу стратегічного бачення цілей "Східного партнерства" робить цей формат не таким предметним, напівживим. Нам не потрібен саміт заради саміту. У нас гинуть люди, у нас війна. Нам потрібне політичне наповнення та геополітичне бачення майбутнього цієї ініціативи. Інакше, чесно кажучи, незрозуміла доцільність цього взагалі. Наступний саміт має показати чітке бачення відносин з найближчими партнерами з боку ЄС", - підсумував Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?