США масово звільняють своїх співробітників через рішення команди Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

США масово звільняють своїх співробітників через рішення команди Путіна

США масово звільняють своїх співробітників через рішення команди Путіна
Джерело:  online.ua

31 липням американська влада подякувала за співпрацю й заявила про звільнення 182 своїх співробітників у дипломатичних представництвах в Росії через рішення команди Володимира Путіна заборонити наймати на роботу в посольства США громадян Росії або третіх країн.

Джерело: сайт Держдепу США

США оголосили про звільнення 182 своїх співробітників в Росії

В заяві Держдепу США наголошується, що згідно з рішенням офіційної Москви, з серпня у дипломатичних представництвах Штатів не можуть працювати громадяни Росії або третіх країн, за винятком охорони.

Через це було ухвалене рішення про звільнення 182 співробітників та десятки підрядників, які співпрацювали з дипломатичними представництвами США у Москві, Владивостоку і Єкатеринбурзі.

"Сполучені Штати безмежно вдячні за віддану роботу нашого місцевого персоналу та підрядників у дипломатичних представництвах у Росії… Ці заходи дуже вплинуть на діяльність місії США у Росії, потенційно - включно з безпекою нашого персоналу та нашою можливістю вести дипломатичну взаємодію з російським урядом", - наголосив очільник Держдепу США.

За словами американського дипломата, офіційний Вашингтон шкодує про це рішення команди Путіна, однак плекає надію на відновлення передбачуваних і стабільних відносин з російською владою.

"Ми цінуємо глибокі зв’язки з російським народом. Відносини між нашими народами - це підвалини наших двосторонніх відносин", - підкреслив Ентоні Блінкен.

Як уже згадувалося раніше, у квітні команда Джо Байдена запровадила нові потужні санкції проти Росії й повідомила, що висилає 10 російських дипломатів у відповідь на втручання Росії у вибори, кібератаки, порушення прав людини і окупацію Криму.

Після цього офіційна Москва заявила, що застосовує санкції до восьми урядовців США, висилає 10 американських дипломатів і накладає суворі обмеження на персонал в посольстві Штатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?