У Держдепі США назвали, хто повинен завершити війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Держдепі США назвали, хто повинен завершити війну на Донбасі

У Держдепі США назвали, хто повинен завершити війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Росія веде війну на Донбасі, тому режим глави Кремля Володимира Путіна повинен її завершити, а не ставити умови офіційному Києву і партнерам України. Про це заявив тимчасовий повірений у справах США, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент, який нагадав, що саме Росія є країною-агресором.

Джерело: Радіо Свобода

Представник Держдепу США запевнив, що США підтримують позицію України по Донбасу. Він переконаний, що Німеччина і Франція також на стороні України. Кент зауважив, що Росія вже шість років не виконує зобов'язання, взяті в рамках мінського формату, тому закликав всіх союзників України, включаючи Вашингтон, Берлін і Париж, всіма силами тиснути на Путіна.

"Саме Росія є країною-агресором, вона почала цю війну. Це не конфлікт, це дійсно війна. І обов'язок закінчити війну - це обов'язок Росії, а не України. Це війна в Україні, але не війна України. І це дійсно, повністю, війна Росії ", - підкреслив Кент.

Які плани у Путіна по Донбасу

У команді Путіна єдиним виходом з глухого кута по Донбасу бачать тільки в наданні "особливого статусу" ОРДЛО. Кремль закликає Київ відмовитися від своїх вимог, які стосуються зміни послідовності виконання положень Комплексу заходів, і вимагає домовленостей про мир з бойовиками так званих "Л/ДНР".

У Москві обурені, що команда Зеленського наполягає на поверненні під свій контроль всієї ділянки російсько-українського кордону з подальшим проведенням місцевих виборів на Донбасі. Там дають зрозуміти, що ні на які поступки і компроміси в цьому питанні Путін не піде, а конфлікт в результаті буде заморожений.

Офіційний Київ відзначає, що мінський формат не дає результатів через блокування і неадекватні вимоги представників команди глави Кремля Володимира Путіна. Однак вихід України з угод може зіграти на руку офіційній Москві, яка в такому випадку звинуватить українську владу в небажанні припинити війну на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?