Путін публічно звинуватив Україну у відсутності миру на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін публічно звинуватив Україну у відсутності миру на Донбасі

Путін публічно звинуватив Україну у відсутності миру на Донбасі
Джерело:  online.ua

20 серпня німецька лідерка Ангела Меркель прибула до Москви з робочим візитом. Політикиня уже провела зустріч з очільником Кремля Володимиром Путіним, під час якої останній вкотре поскаржився на Україну.

Джерело: "24 канал"

Під час переговорів канцлерка нагадала, що 80 років тому гітлерівська Німеччина напала на СРСР. Ангела Меркель взяла участь у церемонії покладання вінка до могили Невідомого Солдата в Олександрівському саду в Москві.

Путін закликав Меркель вплинути на Україну

Володимир Путін попросив Ангелу Меркель вплинути на Україну під час візиту в Київ. Зокрема, щодо "виконання всіх обов'язків щодо Донбасу."

"Не може не турбувати й те, що на Україні був прийнятий цілий ряд законів і підзаконних актів, які по своїй суті суперечать Мінським угодами. Складається враження, що керівництво цієї країни вирішило в принципі відмовитися від мирного вирішення ситуації", - зухвало заявив Путін.

Окрім того, політики обговорили тему "Північного потоку-2". Канцлерка виступила за продовження договору з Україною про транзит російського газу після 2024 року.

Путіна заявив, що Кремль добре обізнаний щодо ситуації в Афганістані

"Потрібно виходити з реалій того, що таліби прийшли до влади в Афганістані, щоб не допустити розвалу країни", – заявив президент РФ.

Очільник Кремля також звернув увагу на те, що важливо не допустити проникнення терористів в сусідні з Афганістаном країни. Також він плекає надію, що таліби не порушуватимуть права афганців.

Під час переговорів Ангела Меркель визнала, що між ними з Путіним є розбіжності. Проте сторони збираються й надалі підтримувати контакт.

"Попри те, що у нас є розбіжності в думках, я думаю, добре, що ми говоримо один з одним",– заявила канцлерка.

Після цього очільник Кремля зауважив, що Берлін залишається одним з ключових партнерів Росії. Що цікаво, під час перемовин до Меркель хтось подзвонив, але канцлерка швидко вимкнула телефон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?