У Меркель уточнили теми переговорів з Путіним перед візитом до Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель уточнили теми переговорів з Путіним перед візитом до Києва

У Меркель уточнили теми переговорів з Путіним перед візитом до Києва
Джерело:  online.ua

Німецька федеральна канцлерка Ангела Меркель, яка здійснить візит до Москви заради зустрічі з Володимиром Путіним, обговорюватиме з ним перш за все війну в Україні.

Джерело: речник уряду Штеффен Зайберт

За словами представника уряду Меркель, зустріч відбудеться вже у п’ятницю, 20 серпня. Перш за все державні лідери обговорюватимуть важливі питання щодо України та Афганістану.

“Мова буде йти точно про великі міжнародні теми: про конфлікт на сході України, для рішення якого Росія може зробити більше, чим робить, про Білорусь”, - наголосив прессекретарь.

Він підтвердив, що раніше ці теми вже оголошували, однак до них через події останніх днів додалася проблема Афганістану.

Московський вояж німецької канцлерки, яка вже 2021 року залишить посаду, запланований перед її візитом до Києва, де передбачено зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Обидві зустрічі було анонсовано лише за кілька тижнів, а підтверджені вони були лише згодом.

Поїздка Меркель до України

Експерт з питань управління репутацією Борис Тизенгаузен звернув увагу на те, що саме Ангела Меркель активно займалася розробкою мінських домовленостей.

Він також наголосив, що умовно альтернативний процес кластерів вже запустили. Насамперед йдеться про реалізацію мінських домовленостей, але не в тій послідовності і не в тому комплексі, в яких документ прописали.

“Тому я думаю, що, можливо, обговорюватимуть (Меркель і Зеленський – ред.) якийсь альтернативний проєкт політичної реалізації мінських домовленостей”, – пояснив Тизенгаузен.

Водночас експерти звертали увагу на ймовірний намір Меркель обговорювати зокрема питання запуску “Північного потоку-2”, який наразі знаходиться у майже повністю добудованому стані.

Попередня зустріч двох державних лідерів відбулася місяць тому — 12 липня. Тоді вони обговорювали завершення будівництва "Північного потоку-2", який Київ і багато країн Європи називають повноцінною загрозою національній безпеці України. Меркель тоді заявила, що Україна повинна залишатися транзитером газу навіть після запуску скандального газопроводу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?