Названа реальна мета термінового візиту Меркель до Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Названа реальна мета термінового візиту Меркель до Києва

Названа реальна мета термінового візиту Меркель до Києва
Джерело:  online.ua

Рішення канцлерки Німеччини Ангели Меркель раптово приїхати до Києва на переговори з українським лідером Володимиром Зеленським стало сенсаційною подією в політичному світі. Цей візит привертає інтерес тим, що оповитий таємницею з усіх боків. Україно-британський журналіст Богдан Нагайло пояснив, навіщо Меркель їде до Києва і в чому її реальна мета.

Джерело: The Ukrainian Weekly

Дипломат і ексспівробітник ООН переконаний, що візит Меркель до Києва ніяк не пов'язаний ні зі святкуванням 30-ї річниці Незалежності України, ні з проведенням саміту Кримська платформа. Він вважає, що заплановані переговори, перед якими Меркель ще й з'їздить в Москву на зустріч з главою Кремля Володимиром Путіним, будуть повністю присвячені "Північному потоку-2".

Нагайло зазначає, що таким чином можливо Меркель спробує частково згладити негативні наслідки після укладання угоди з США по ПП-2, особливо після публікацій Bloomberg про "обман" Німеччини в тому, що Берлін не дозволить використовувати Путіну газопровід як зброю проти України. Також він допускає, що Меркель на переговорах із Зеленським буде намагатися запобігти незручні питання, які він може задати президенту США Джо Байдену на зустрічі у Вашингтоні 30 серпня.

План Меркель на переговори із Зеленським - про що вже відомо

Політичні експерти обговорюють кілька версій щодо плану Меркель на переговори із Зеленським. Вони не виключають, що темою може бути не тільки Північний потік-2, а й Донбас. Зокрема, як вважають політологи, Меркель може запропонувати Зеленському якийсь альтернативний проєкт політичної реалізації мінських домовленостей.

Нагайло в свою чергу нагадує, що Меркель поставила Зеленського в незручне становище після переговорів в Берліні, заявивши, що Німеччина очікує від України реалізації "формули Штайнмаєра", яка враховує всі інтереси Кремля і суперечить українським інтересам.

"Києву доведеться дуже дипломатично підійти до візиту Меркель. Якщо вона не привнесе щось нове і справді цінне. Німеччина залишається ключовим європейським партнером, але це не виправдання для зарозумілого відношення до української незалежності. І які б інтриги не плели на тлі, рішення Меркель злітати в Москву прямо перед візитом до Києва лише погіршує ситуацію ", - підкреслює Нагайло.

Переговори Зеленського і Меркель

Попередня зустріч двох державних лідерів відбулася місяць тому - 12 липня. Тоді вони обговорювали завершення будівництва "Північного потоку-2", який Київ і багато країн Європи називають повноцінною загрозою національній безпеці України. Меркель тоді заявила, що Україна повинна залишатися транзитером газу навіть після запуску скандального газопроводу.

Одночасно з цим лідери України та ФРН обговорювали поточну ситуацію на Донбасі, в цілому процес врегулювання війни, яку веде Росія проти України вже восьмий рік. На пресконференції тоді Меркель заявила, що чекає від Києва реалізації так званої "формули Штайнмаєра".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?