Меркель готує фінальне рішення по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель готує фінальне рішення по Донбасу

Меркель готує фінальне рішення по Донбасу
Джерело:  online.ua

Німецька лідерка Ангела Меркель має намір здійснити візит в Україну, під час якого вона обговорить з українським президентом Володимиром Зеленським безпеку та війну на Донбасі.

Джерело: "24 канал"

Меркель обговорить альтернативний проєкт реалізації мінських угод

Експерт з питань управління репутацією Борис Тизенгаузен звернув увагу на те, що саме Ангела Меркель активно займалася розробкою мінських домовленостей.

Він також наголосив, що умовно альтернативний процес кластерів вже запустили. Насамперед йдеться про реалізацію мінських домовленостей, але не в тій послідовності і не в тому комплексі, в яких документ прописали.

"Тому я думаю, що, можливо, обговорюватимуть (Меркель і Зеленський – ред.) якийсь альтернативний проєкт політичної реалізації мінських домовленостей", – пояснив Тизенгаузен.

За його словами, для відповідної дискусії достатньо і мінської групи, і нормандського формату.

Тизенгаузен заявив, що позиція Росії є неприйнятною

"Позиція Росії (спочатку вибори, потім – контроль над кордоном) є зовсім неприйнятною. З такою позицією проукраїнські позиції фізично не зможуть брати участь у виборах на окупованих територій", – наголосив політик.

Що важливо розуміти, мінські домовленості не працюють через те, що офіційна Москва не виконує свою частину обов'язків. Команда Володимира Путіна регулярно зриває перемовини та висуває свої умови.
Як уже згадувалося раніше, німецька лідерка Ангела Меркель приїде в Україну, щоб зустрітись із Зеленським, 22 серпня 2021 року.За словами політологів, це буде прощальний візит Меркель перед обранням на посаду канцлера нової людини.

Російський публіцист Андрій Піонтковський озвучив версію, що канцлерка їде в Україну, оскільки відчуває провину за російський газопровід "Північний потік-2".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?