Зеленський прямо назвав Північний потік-2 зброєю проти всієї Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський прямо назвав Північний потік-2 зброєю проти всієї Європи

Зеленський прямо назвав Північний потік-2 зброєю проти всієї Європи
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський прямо виступив із заявою про загрозу для всієї Європи від “Північного потоку-2”, який йому нагадує поганий фільм, що добігає кінця.

Джерело: НВ

За словами державного лідера, цю тему він перш за все хоче обговорити з американським колегою Джо Байденом. Водночас офіційний Київ не задоволений позицією Німеччини та США з цього приводу.

“Люди повинні розуміти: питання добудувати - це одне питання, а потім треба ще імплементувати. Треба, щоб воно було ще й застраховане, там багато-багато речей. Україна буде робити все... Тут поставимо крапки, а там вже кожен зрозуміє, як захоче”, - уточнив Зеленський.

Він звернув увагу, що безпосередньо для України загроза від “Потоку” криється не тільки у втрачених від газового транзиту грошах. Утім, це все одно надзвичайна сума - два мільярди доларів США на рік.

“Ми вважаємо, що це формат зброї. Це знаєте, як погане кіно, Nord Stream-2, друга частина. Ти знаєш, в принципі, чим закінчиться. Європейці, в принципі, розуміють і зараз бачать, який дефіцит штучно (Росія може собі дозволити) створили з ціною на газ. Тому ми знаємо кінець цього фільму, але все одно йдемо, дивимося це кіно і віримо, що воно якось по-іншому закінчиться. А воно не закінчується по-іншому, тому що це кіно, його вже зняли. Вони розуміють, як вони знімали, яка там драматургія і до чого вони ведуть. Тобто абсолютно зрозуміла історія”, - наголосив Зеленський.

Київ про Північний потік-2

Раніше в Офісі президента підтвердили, Що той обговорить російський газогін під час візиту в США.

“Для Європи він може бути і енергетично прибутковий, але вона таким чином потрапляє в певну залежність, порушує свої ж принципи диверсифікації енергоносіїв. Тому, природно, буде обговорюватися "Північний потік-2" у Вашингтоні. Але, я думаю, в більш широкому контексті загальної енергетичної безпеки Європи. з приводу Польщі, з приводу України”, - заявили на Банковій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?