У Путіна зробили заяву про завершення будівництва і запуск Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна зробили заяву про завершення будівництва і запуск Північного потоку-2

У Путіна зробили заяву про завершення будівництва і запуск Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Скандальний російський газопровід Північний потік-2 добудують 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України. Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що у ЄС не вийде зірвати його запуск і вже незабаром Росія почне поставляти газ в Європу в обхід України.

Джерело: DW

Подробиці завершення будівництва Північного потоку-2 не наводяться. Зазначено лише, що Росія по газопроводу буде поставляти газ до Німеччини, Нідерланди і північну Італію.

Цю інформацію вже підтвердив глава російського МЗС. За словами Лаврова, ПП-2 "побудували практично вже до останньої милі". Він переконаний, що всі спроби країн ЄС зірвати його запуск "приречені на провал".

"За нами не просто рішення двох країн, Росії та Німеччини, підтримані багатьма членами Євросоюзу, за нами ще й юридична правота, яку ми будемо відстоювати", - заявив російський міністр.

Що обіцяють США і Німеччина Україні після запуску Північного потоку-2

Деталі угоди США і Німеччини по ПП-2 озвучили 21 липня. За її умовами, зокрема, Штати зобов'язалися не відновлювати і не вводити нові санкції проти газопроводу, а також гарантували збільшення інвестицій, спрямованих на підтримку енергоефективності та енергобезпеки України.

Німеччина зобов'язалася вживати заходів на національному та європейському рівнях, включаючи санкції, якщо Росія буде використовувати енергію в якості зброї або зробить подальші агресивні дії проти України.

Також в угоді США і Німеччини окрему увагу приділено ситуації на Донбасі. В угоді сказано, що Німеччина активізує зусилля в рамках нормандського формату, щоб забезпечити виконання Мінських угод.

При цьому інсайдери в німецькому уряді повідомляють, що Меркель не планує відмовлятися від Північного потоку-2, навіть якщо глава Кремля Володимир Путіна спробує використовувати спірний газопровід як геополітичну зброю проти України.

На тлі цих повідомлень канцлерка Німеччини вирішила діяти, щоб згладити негативні наслідки після розкритого "обману". 22 серпня вона приїде до Києва, щоб провести переговори з українським президентом Володимиром Зеленським. Експерти переконані, що цей візит вона здійснить для того, щоб запобігти незручним питанням, які Зеленський може задати президенту США Джо Байдену на зустрічі у Вашингтоні 30 серпня. Важливо відзначити, що до Києва Меркель приїде через Москву, де 20 серпня проведе переговори з Путіним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?