Кабмін затвердив нову стратегію по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін затвердив нову стратегію по Донбасу

Кабмін затвердив нову стратегію по Донбасу
Джерело:  online.ua

18 серпня на засіданні Кабміну була затверджена стратегія економічного розвитку Донбасу. У ній прописаний план до 2030 року, який спочатку будуть впроваджувати на підконтрольній Україні території, а після деокупації ОРДЛО у всьому регіоні.

Джерело: засідання Кабміну

Реалізовуватися план стратегії економічного розвитку Донбасу буде за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Також в уряді розраховують залучити до його реалізації кошти, які будуть стягнуті з країни-окупанта Росії, яка несе відповідальність за матеріальний і нематеріальний збиток, нанесений Україні.

Стратегія розвитку Донбасу - що вона передбачає

У документі, зокрема, визначено основні показники ефективності стратегії. Передбачається наступне:

  • до 2030 року зростання капітальних інвестицій в цих областях становитиме 25%,

  • частка складних товарів в реалізації переробної промисловості в Донецькій області збільшиться на 17%, в Луганській - на 20%,

  • рівень безробіття у віці від 15 до 70 років скоротиться на 8%,

  • рівень зайнятості в Донецькій області зросте на 56%, в Луганській області - на 60%.

Для досягнення поставлених цілей передбачена низка заходів. У їх числі: створення базових логістичних центрів, модернізація залізничної магістралі, введення інноваційних технологій та інформаційних систем, відновлення енергетичної та газової інфраструктури.

"Не менш важливим напрямком в умовах гібридної війни Російської Федерації проти України є налагодження комунікацій. У цьому напрямку передбачаються заходи щодо популяризації привабливого інвестиційного іміджу Донецької і Луганської областей, залучення потенціалу економічної дипломатії для просування товарів і послуг Донецької і Луганської областей на міжнародні ринки, а також розширення механізмів залучення соціально відповідального бізнесу ", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?