У ТКГ розповіли, що буде з Донбасом після війни
Категорія
Політика
Дата публікації

У ТКГ розповіли, що буде з Донбасом після війни

У ТКГ розповіли, що буде з Донбасом після війни
Джерело:  online.ua

Після завершення війни на Донбасі, яку Росія веде проти України, видобуток вугілля не буде основним напрямком промисловості в ОРДЛО після деокупації. У ТКГ озвучили, що чекає Донбас і економіку регіону після реінтеграції.

Джерело: ДОМ

Фінансистка, член української делегації в Тристоронній контактній групі Вікторія Страхова пояснила, що інвестиційно-привабливими на Донбасі після війни будуть агросектор, промисловість і сонячна енергія.

"Наприклад, з тих проєктів, які були - утилізація шахтного метану. Також розвиток нових галузей агросектора, але вже в промислових масштабах - вирощування тих же грибів, равликів. Це, може, звучить смішно, але насправді це прибутково. Це може продаватися . Сонячна енергія, оскільки обумовлена специфікою цього регіону ", - перерахувала перспективи економічного розвитку Донбасу Страхова.

Вона також нагадала, що зараз більшість шахт в ОРДЛО затоплені. Але після деокупації їх території, як вважає Страхова, можна буде використовувати під розвиток технологічного сектора, під виробництво технологічного обладнання.

Що планує Путін по Донбасу

У Кремлі стверджують, що російський президент Володимир Путін не збирається приєднувати окупований Донбас до Росії. За словами головного переговірника Кремля по Донбасу Дмитра Козака, як тільки ситуація на Донбасі буде врегульована, Москва припинить також незаконну видачу російських паспортів, які нав'язують українцям, щоб використовувати людей в своїх інтересах - наприклад, в виборах РФ.

У той же час військові експерти вважають, що найближчим часом на Донбасі почнеться нове загострення, до якого Путін вже почав підготовку. В ОБСЄ також б'ють на сполох через ситуацію на Донбасі, де посилилися обстріли, і закликають Київ і Москву прийняти політичне рішення про перемир'я.

Поки ж переговори по Донбасу зайшли в глухий кут. У Німеччині та Франції розробили план, який полягає в імплементації так званої "формули Штайнмаєра" в українське законодавство, але Україна підтримує його тільки зі своїми правками. Путін же категорично наполягає на реалізації Мінських угод, але тільки в порядку, вигідному Кремлю - проведення виборів в ОРДЛО, а потім передача контролю Києву над українсько-російським кордоном. Офіційний Київ позицію не змінює - спочатку безпека та контроль на кордоні, потім - вільне проведення виборів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?