Кремль погрожує Україні ескалацією на Донбасі через угоди з США
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль погрожує Україні ескалацією на Донбасі через угоди з США

Кремль погрожує Україні ескалацією на Донбасі через угоди з США
Джерело:  online.ua

У російському режимі Володимира Путіна виступили з прямою погрозою проти України з приводу нового загострення у зоні бойових дій в донецькій та Луганській області - все через візит української делегації у Сполучені Штати.

Джерело: ONLINE.UA

Під час пресконференції речник президента РФ Дмитро Пєсков звернув увагу, що “спровокувати” ескалацію може надання Вашингтоном військової допомоги Україні.

Він уточнив, що це нібито може бути потенційною причиною для непередбачуваних дій з боку українського уряду. Наприклад, у Кремлі згадали гіпотетичну спробу силового завершення протистояння.

Пєсков назвав такий крок “дуже небезпечним”.

Утім, представник Путіна не уточнив, як саме надання військового обладнання, яке передбачуване саме для оборони - перш за все у разі ворожого наступу, може стати знаряддям для повномасштабної спроби силового завершення війни.

Військова допомога Україні

Напередодні під час зустрічі між делегацією на чолі з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони США Ллойдом Остіном було оголошено про 60 мільйонів доларів для Києва, які підуть на оборонну зброю - зокрема комплекси Javelin.

Рішення Байдена виділити Україні додаткову військову допомогу озвучив глава Пентагону Ллойд Остін під час переговорів з президентом Володимиром Зеленським. На цій зустрічі на порядку денному стояло Донбас, що триває агресія Росії проти України, ситуація в Чорному морі і зростаючі загрози, які стоять за проведенням Російською Федерацією військових навчань "Захід-2021".

Пізніше президент Зеленський брав участь у заходах, до яких залучили представників представниками провідних американських аналітичних центрів і журналістів. Там він серед інших представив План трансформації України, повною назвою якого затвердили A Greater Justice and Opportunity – Building Prosperous and Resilient Ukraine.

Окрім того, у Вашингтоні затвердили в цілому пакет допомоги на 3 мільярди доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?