Білий дім оголосив про допомогу Україні на 3 млрд дол
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім оголосив про допомогу Україні на 3 млрд дол

Білий дім оголосив про допомогу Україні на 3 млрд дол
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати готові надати українському уряду пакет потужної фінансової допомоги, що стане можливим після підписання українською делегацією спеціального меморандуму про взаєморозуміння.

Джерело: Білий дім

За офіційними даними, одним з головних питань візиту делегації в США в цілому стала економіка. Цю поїздку Вашингтон передбачає використати для поглиблення подальшої співпраці.

“Наші країни завершать роботу над меморандумом про комерційну співпрацю, а Експортно-імпортний банк і Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України підпишуть меморандум про взаєморозуміння з початковим обсягом підтримки "Ексімбанку" в розмірі 3 млрд доларів”, - заявили в адміністрації президента Джо Байдена.

Одночасно з цим 60 мільйонів передбачені для надання українському партнеру додаткових протитанкових систем Javelin американського виробництва разом з іншим оборонним озброєнням.

Українська делегація в США

Рішення Байдена виділити Україні додаткову військову допомогу озвучив глава Пентагону Ллойд Остін під час переговорів з президентом Володимиром Зеленським. На цій зустрічі на порядку денному стояло Донбас, що триває агресія Росії проти України, ситуація в Чорному морі і зростаючі загрози, які стоять за проведенням Російською Федерацією військових навчань "Захід-2021".

Пізніше президент Зеленський брав участь у заходах, до яких залучили представників представниками провідних американських аналітичних центрів і журналістів. Там він серед інших представив План трансформації України, повною назвою якого затвердили A Greater Justice and Opportunity – Building Prosperous and Resilient Ukraine.

“Усі ці зміни відбуваються в умовах війни. Безпека залишається ключовим викликом для України. А повне відновлення суверенітету й територіальної цілісності України є ключовою метою… Ми маємо чітке бачення, якою має стати Україна через п’ять-десять років. Це амбітний План трансформації нашої держави. Більше справедливості, більше можливостей – будуємо успішну та стійку Україну”, — наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?