Зеленський в США розкрив деталі Плану трансформації України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський в США розкрив деталі Плану трансформації України

Зеленський в США розкрив деталі Плану трансформації України
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський під час першого офіційного візиту до Сполучених Штатів представив План трансформації України, який передбачає проведення масштабних реформ.

Джерело: Офіс президента

За оприлюдненими даними, державний лідер брав участь у заходах, до яких залучили представників представниками провідних американських аналітичних центрів і журналістів.

Згідно із заявою політика, наразі Україна існує у часі викликів і можливостей, але всі останні 30 років продовжувала відкладати зміни “на завтра”.

“Усі ці зміни відбуваються в умовах війни. Безпека залишається ключовим викликом для України. А повне відновлення суверенітету й територіальної цілісності України є ключовою метою… Ми маємо чітке бачення, якою має стати Україна через п'ять-десять років. Це амбітний План трансформації нашої держави. Більше справедливості, більше можливостей – будуємо успішну та стійку Україну”, - наголосив Зеленський.

Він уточнив, що наразі в Україні нібито зміцнюють антикорупційну архітектуру, корупціонерів притягають до відповідальності, у парламенті розглядають законопроєкти на захист українських та іноземних інвесторів.

Документ, названий A Greater Justice and Opportunity – Building Prosperous and Resilient Ukraine, описує концепцію розбудови держави найближчими роками та має на меті створення “безпекового форпосту, цифрового, інфраструктурного та аграрного хабу”.

Зеленський додав, у плані говориться про розвиток людського капіталу, забезпечення енергетичної безпеки та “зелену” трансформацію. Він має стати інструментом для розвитку стратегічного партнерства між Києвом і Вашингтоном, в цьому згадані конкретні проєкти, пов’язані з економікою чи окремо інвестиціями.

“Закладені в плані понад 80 проєктів – це амбітні проєкти на загальну суму 277 мільярдів доларів. Вони передбачають фінансування коштом державного бюджету України, а також залучення програм міжнародної допомоги, кредитів, інвестицій”, - резюмував президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?