Пентагон оголосив про виділення потужної військової допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон оголосив про виділення потужної військової допомоги Україні

Пентагон оголосив про виділення потужної військової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден прийняв важливе рішення про виділення додаткової допомоги Україні перед зустріччю з главою української держави Володимира Зеленського. Йдеться про 60 млн доларів, які підуть в тому числі на закупівлю переносних протитанкових ракетних комплексів "Джавелін".

Джерело: Офіс президента України

Рішення Байдена виділити Україні додаткову військову допомогу озвучив глава Пентагону Ллойд Остін під час переговорів із Зеленським. На цій зустрічі на порядку денному стояло Донбас, що триває агресія Росії проти України, ситуація в Чорному морі і зростаючі загрози, які стоять за проведенням Російською Федерацією військових навчань "Захід-2021".

Остін запевнив Зеленського, що США продовжать допомагати Україні в боротьбі з російською агресією, підтримувати суверенітет і територіальну цілісність нашої країни, допомагати в протидії російській агресії. Глава Пентагону також висловив підтримку прагненням України до членства в НАТО.

Візит Зеленського в США - про що домовилися з оборони

У перший день візиту Зеленського в США в Пентагоні міністр оборони України Андрій Таран і міністр оборони США Ллойд Остін підписали рамкову угоду про стратегічні засади оборонного партнерства. Ця угода посилює міцне стратегічне оборонне партнерство в поглибленні співпраці країн в Чорноморському регіоні для ефективної протидії зовнішнім загрозам і посиленні співпраці в кібербезпеки.

З метою продовження роботи для досягнення зазначених цілей на період до грудня 2026 року двосторонні оборонні відносини будуть зосереджені на:

  • підтримці США, включаючи повноцінну програму тренувань і навчань,

  • допомозі Україні у протидії російській агресії,

  • проведенні реформ в секторі оборони відповідно до принципів і стандартів НАТО;

  • сприянні виконанню положень стратегії розвитку оборонної промисловості і реалізації реформ з метою задоволення потреб Збройних Сил України;

  • поглибленні співпраці в Чорноморському регіоні з метою забезпечення свободи судноплавства і ефективної протидії загрозам і викликам у всіх сферах військової діяльності;

  • посиленні співпраці в області кібербезпеки;

  • більш тісному партнерстві оборонних розвідувальних співтовариств.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?