У Конгресі США готують нову військову допомогу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США готують нову військову допомогу Україні

У Конгресі США готують нову військову допомогу Україні
Джерело:  online.ua

У Конгресі США запевнили українців в потужній підтримці України і українського лідера Володимира Зеленського під час його візиту до Вашингтона. Конгресмени планують навіть перервати свою відпустку, щоб зустрітися з українським президентом для обговорення нової військової допомоги.

Джерело: Україна 24

Керівник окружного відділення Республіканської партії по 45-му округу Асамблеї штату Нью-Йорк Борис Пінкус розповів, що конгресмени планують зустрітися із Зеленським перед його переговорами з главою Білого дому Джо Байденом. Політик стверджує, що зараз американська громадськість максимальна активна в підтримці України і чинить колосальний тиск на президента США після того, як він підписав угоду з Німеччиною по Північному потоку-2.

"Не дивлячись на те, що більшість конгресменів сьогодні у відпустках, багато хто з них готові зустрітися із Зеленським, де б це не було, і висловити підтримку. Це неодмінно позначиться на переговорах Зеленського з Байденом. Особливо буде робитися акцент на економічній і військовій допомозі. Питання про непорушність кордонів України з поверненням Криму і відновленням Донбасу навіть не підлягає обговоренню. Це звучить скрізь. Знизу доверху, Америка буде дотримуватися цього. Особливо приємно, що хайтек-компанії, Силіконова долина, готові вкласти максимально, щоб зрушити Україну з мертвої точки ", - підкреслив Пінкус.

Переговори Зеленського і Байдена

Зустріч президента України Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена відбудеться 30 серпня. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і керівник ОП Андрій Єрмак вже особисто їздили до Вашингтона, де провели ряд зустрічей з американськими чиновниками, на яких погоджували деталі зустрічі лідерів держав. Вони анонсували, що результати візиту Зеленського в США будуть змістовними.

Уже відомо, що в рамках візиту в США Зеленський зустрінеться не тільки з Байденом, а візьме участь ще в ряді заходів.

Переговори по Донбасу - позиція США і Зеленського

Президент України вважає, що для врегулювання ситуації на Донбасі необхідні прямі переговори з президентом РФ Володимиром Путіним і дискусії в нормандської форматі з залученням США. На його думку, союзники України - французький лідер Еммануель Макрон і канцлерка Німеччини Ангела Меркель - останнім часом послабили позиції щодо Росії і Путіна, а офіційний Вашингтон, впевнений Зеленський, зможе надати свій авторитетний вплив на Кремль.

США підтримують пропозиції українського президента Володимира Зеленського про оновлення переговорного процесу по Донбасу, які стосуються розширення нормандського формату і зміни місця переговорів. У Вашингтоні розглядають різні формати.

Путін погодився на участь США в нормандському форматі

Як відомо, в Кремлі після переговорів Путіна і Байдена в Женеві раптово погодилися на участь США в переговорах по Донбасу, хоча ще недавно виступали категорично проти розширення нормандського формату. Правда, в Кремлі поставили умову - команда Байдена повинні бути "в одній людській логіці" з російською стороною.

У Путіна вважають, що адміністрація президента Джо Байдена в цілому прихильна Мінським угодами, що влаштовує Кремль, який, втім, трактує їх по-своєму, і це трактування не збігається з позицією Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?