Зеленський оголосив про меморандум із США щодо енергоблоку Хмельницької АЕС
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський оголосив про меморандум із США щодо енергоблоку Хмельницької АЕС

Зеленський оголосив про меморандум із США щодо енергоблоку Хмельницької АЕС
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський оголосив про перші результати офіційного візиту української делегації до Сполучених Штатів, які полягають у підписанні меморандуму про будівництву енергоблоку Хмельницької АЕС .

Джерело: Twitter

За словами державного лідера, у разі виконання цього пілотного проєкту буде обговорено спорудження ще чотирьох відповідних об’єктів.

“Вітаю підписання меморандуму між ДП НАЕК "Енергоатом" та Westinghouse Electric про спільне будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС як пілотного проекту, а надалі - ще 4 блоків за їх технологією. Загальна вартість проекту - до 30 млрд доларів”, - наголосив Зеленський.

Візит Зеленського до США

Адміністрація Білого дому раніше повідомляла, що Джо Байден хотів зустрітися із Зеленським ще перед самітом з російським президентом Володимиром Путіним, який відбувся 16 червня в Женеві, і навіть готував запрошення президенту України. Утім, такі плани були нібито змінені.

У Києві своєю чергою сподівалися, що переговори Білого дому з Банковою відбудуться на найвищому рівні ще до Дня Незалежності та відповідно до саміту Кримської платформи.

За оприлюдненими даними, учасники делегації облаштувалися у п’ятизірковому готелі Hay-Adams у Вашингтоні, зовсім неподалік від Білого дому.

Передбачається, що вже незабаром у вівторок, 31 серпня, безпосередньо державний лідер проведе серію з 8 зустрічей. Перша з них запланована з Міністерством енергетики, а наступна після — з Міноборони.

“В цілому три оборонні угоди повинні бути. Також важливі речі щодо економічних домовленостей. Буде великий диспут щодо "Північного потоку". Повинна бути енергетична угода і домовленості. Я кажу: повинна бути тому, що диявол — в деталях. Треба почекати трішечки”, — додав сам Зеленський.

Особисті переговори двох президентів заплановані на середу, 1 вересня. Передбачається, що Зеленський прибуде до Білого дому пообіді, основний час зустрічі триватиме віч-на-віч. Після неї лідери виступатимуть за спільною заявою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?