Кулеба озвучив головні особливості переговорів Зеленського з Байденом
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба озвучив головні особливості переговорів Зеленського з Байденом

Кулеба озвучив головні особливості переговорів Зеленського з Байденом
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ позитивно оцінили особисті переговори віч-на-віч президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена, які відбулися напередодні у Білому домі.

Джерело: міністр Дмитро Кулеба

За словами дипломата, який входить у склад української делегації в США, державні лідери провели надзвичайно відверту бесіду, яка торкнулася найбільш актуальних проблем і питань в цілому.

“Я думаю, що вперше за 30 років тональність розмови була дружньою. Безумовно, США і президент Байден особисто підтримують Україну, а президент Зеленський цінує цю підтримку від імені народу України. Але при цьому це була дуже відверта розмова без реверансів, і там, де у нас є питання до Сполучених Штатів, ми ці питання дуже чітко ставили, і там, де є питання у Сполучених Штатів, вони їх також дуже чітко ставили. І я цим дуже задоволений, що президенти поговорили відверто, я б навіть сказав, без дипломатії, а як два лідери двох сильних країн. І це ще раз підтверджує союзницький характер наших відносин”, - наголосив він.

Міністр додав, що вважає візит Зеленського до Білого дому класичним прикладом ситуації “win - win”, в якій жодна зі сторін не зазнали поразки й отримали те, що кожна з них хотіла.

Наприклад, деякі з ідей, які обговорили на найвищому рівні, вже взяли в роботу. Передбачається, що вони в майбутньому забезпечать прогрес у розвитку відносин між Україною та Сполученими штатами.

“У сухому залишку... два історичних моменти: візит відбувся в надзвичайно важкий для США час, але Україна є пріоритетом, важливою країною - і знайшли час для предметної розмови, і друге - всі результати у спільній заяві”. - резюмував Кулеба.

Він уточнив, що між Києвом і Вашингтоном незабаром буде ухвалено нову Хартію стратегічного партнерства, а також буде переглянуто план трансформації України - остання планується на засідання оновленої Комісії зі стратегічного партнерства восени.

“Уже цієї осені я і державний секретар Блінкен проведемо засідання оновленої Комісії зі стратегічного партнерства і, найважливіше, приймемо нову Хартію стратегічного партнерства між Україною і США”, - додав дипломат.

Читайте також:

Зеленський прибув до Каліфорнії — готується зустріч з керівником Apple;
Зеленський визнав, що забув обговорити з Байденом важливе питання;
Зеленський передав Байдену список полонених українців та попросив допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?