Зеленський визнав, що забув обговорити з Байденом важливе питання
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський визнав, що забув обговорити з Байденом важливе питання

Зеленський визнав, що забув обговорити з Байденом важливе питання
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський за підсумками першої особистої зустрічі з американським колегою Джо Байденом визнав, що буквально забув обговорити майбутній візит іноземного політика в Україну.

Джерело: пресконференція президента у Вашингтоні

За його словами, він позитивно оцінює ймовірність українського візиту Байдена.

“Чесно скажу, що про це я згадав після зустрічі вже, - що треба було поговорити більш детально про візит президента США. Але до цього наші команди комунікували і ми по телефону комунікували з приводу візиту. Думаю, президент приїде в Україну”, - наголосив Зеленський.

В цілому він також позитивно оцінив його переговори з Байденом, однак визнав - ще рано оцінювати їх результативність. Утім, українська сторона все одно задоволена останніми подіями.

“Я не знаю, чи виникла хімія, складно сказати, але те, що замість години зустріч йшла 2 години, говорить про те, що дійсно сторони зацікавлені в діалозі, зацікавлені в результаті цього діалогу. Я вважаю, що зустріч була в нормальній, продуктивній, не постійно у сонячній атмосфері, але в такій нормальній чоловічій розмові… Я задоволений, що на рівні президента США бачать позитив”, - підсумував український лідер.

Візит Зеленського до США

Робоча поїздка української делегації найвищого рівня почалася ще 30 серпня. Довгоочікувана зустріч на президентському рівні відбулася напередодні у середу, 1 вересня. Її було заздалегідь призначено на другу половину дня за часом Вашингтона (після 21:00 у Києві).

Перш за все під час публічної частини президентських переговорів Зеленський звернувся до Байдена зі списком полонених бойовиками ОРДЛО осіб та закликом посприяти поверненню людей додому.

“Дуже чутливе питання. Ми сьогодні зранку передали Вашій команді, пане президенте, список всіх полонених України, ми їх підготували, ці списки – людей, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях Донбасу, у тимчасово окупованому Криму, в Росії, Москві. Їх біля 450 людей. Яку роль, яку допомогу можуть надати Сполучені Штати?” - наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?