Зеленський анонсував візит голови Пентагону в Україну з особливим завданням
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський анонсував візит голови Пентагону в Україну з особливим завданням

Зеленський анонсував візит голови Пентагону в Україну з особливим завданням
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський під час офіційного візиту до США у складі української делегації провів зустріч з головою Пентагону Ллойдом Остіном, за підсумками якої анонсував візит іноземного міністра до Києва.

Джерело: УНН

За словами державного лідера, американська делегація працюватиме разом з українськими колегами над рамковою оборонною угодою, що підписано напередодні у Вашингтоні.

Підписантами двох договорів стали Остін та міністр Андрій Таран. У них йдеться про збільшення військової допомоги та інші аспекти співпраці в напрямку оборони.

Передбачається, що голова Пентагону відвідає українську у столицю вже восени. Його метою буде саме розробка підписаних документів. які у своєму рамковому статусі потребують конкретики.

“Ця угода буде розписана по деталях. Ми очікуємо на міністра Остіна в Києві з його візитом. Він мені пообіцяв, що буде. І будуть дві команди працювати восени цього року. Ми не відкладаємо політично на наступний рік, через рік. Наша стратегія – це тактика, тобто зараз. Зараз або ніколи”, - уточнив Зеленський.

Візит делегації до США

Ллойд Остін під час переговорів із Зеленським оголосив про рішення американського уряду виділити 60 мільйонів доларів на оборонне озброєння для України. На цій зустрічі на порядку денному стояло питання Донбасу, довготривалої агресії Росії проти України, ситуація в Чорному морі і зростальні загрози, які стоять за проведенням Російською Федерацією військових навчань "Захід-2021".

Передбачається, що з метою продовження роботи для досягнення зазначених цілей на період до грудня 2026 року двосторонні оборонні відносини будуть зосереджені на:

  • підтримці США, включаючи повноцінну програму тренувань і навчань,

  • допомозі Україні у протидії російській агресії,

  • проведенні реформ в секторі оборони відповідно до принципів і стандартів НАТО;

  • сприянні виконанню положень стратегії розвитку оборонної промисловості і реалізації реформ зметою задоволення потреб Збройних Сил України;

  • поглибленні співпраці в Чорноморському регіоні з метою забезпечення свободи судноплавства і

  • ефективної протидії загрозам і викликам у всіх сферах військової діяльності;

  • посиленні співпраці в області кібербезпеки;

  • більш тісному партнерстві оборонних розвідувальних спільнот.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?