Зеленський прибув до Каліфорнії — готується зустріч з керівником Apple
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський прибув до Каліфорнії — готується зустріч з керівником Apple

Зеленський прибув до Каліфорнії — готується зустріч з керівником Apple
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський на чолі української делегації прибув до американського штату Каліфорнія, де заплановано зустрічі посадовців з керівниками й засновниками найбільших технологічних компаній планети.

Джерело: Офіс президента

За офіційними даними, влада Сан-Франциско вже привітала українську делегацію підсвічуванням будівлі мерії кольорами державного прапора.

“У межах робочого візиту до США Президент України Володимир Зеленський прибув до Каліфорнії. На честь приїзду Глави Української держави будівлю мерії міста Сан-Франциско за ініціативою влади штату підсвітили кольорами українського прапора. Це перший візит Президента України до Каліфорнії за всю історію незалежності нашої держави”, - наголосили на Банковій.

Згідно з уточненням міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, вже незабаром відбудеться зустріч делегатів з CEO компанії Apple Тімом Куком.

“Прилетіли з Вашингтона до Сан-Франциско. День стартуємо (через 9-10 годин за місцевим часом) із зустрічі з CEO Apple Тімом Куком”, - наголосив посадовець близько 10-ї години ранку за часом у Києві.

Раніше речник української делегації в Тристоронній контактній групі та радник голови ОП Олексій Арестович стверджував, що в планах Зеленського зустрітися з керівниками й засновниками ключових технологічних компаній США. Зокрема, йдеться про засновника Amazon Джеффа Безоса й засновника SpaceX і Tesla Ілона Маска.

“Уже після Байдена він полетить до Каліфорнії. Зустрічатиметься з Безосом та Маском, наскільки я пам'ятаю. Там такі питання... техногенного прориву для України, участь в спільних проєктах”, - наголосив Арестович в нещодавньому інтерв’ю.

Зеленський та Байден

Робоча поїздка української делегації найвищого рівня почалася ще 30 серпня. Довгоочікувана зустріч на президентському рівні відбулася напередодні у середу, 1 вересня. Її було заздалегідь призначено на другу половину дня за часом Вашингтона (після 21:00 у Києві).

Перш за все під час публічної частини президентських переговорів Зеленський звернувся до Байдена зі списком полонених бойовиками ОРДЛО осіб та закликом посприяти поверненню людей додому.

Читайте також:

Зеленський визнав, що забув обговорити з Байденом важливе питання;
Білий дім оголосив про допомогу Україні на 3 млрд дол;
Пентагон оголосив про виділення потужної військової допомоги Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?