Деокупація Криму: у Кабміні пояснили, як хочуть повернути півострів
Категорія
Політика
Дата публікації

Деокупація Криму: у Кабміні пояснили, як хочуть повернути півострів

Деокупація Криму: у Кабміні пояснили, як хочуть повернути півострів
Джерело:  ua.interfax.com.ua

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заявили про розробку стратегії повернення Криму й окремих районів Донбасу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю міністра Олексія Резнікова "Інтерфакс-Україна".

За його словами, для реінтеграції створять окрему платформу переговорів.

"Насамперед, коли я був у президента з прем'єр-міністром, і мені запропонували очолити це міністерство, то я одразу поставив запитання: "Я правильно розумію, що ми говоримо і про тимчасово окупований Крим, і про тимчасово окуповану частину Донбасу?" Відповідь була: "Так, правильно розумієш, тільки так і не інакше", - пояснив він.

Резніков додав, що здійснив перше відрядження після свого призначення до лінії адміністративної межі з окупованим Кримом. Також нагадав про ідею міжнародних переговорів щодо Криму. Наразі триває обговорення з партнерами Києва.

"Щодо Криму буде окрема платформа, тому що наявний нині "Мінськ" від самого початку створювався для вирішення питання Донбасу - для припинення воєнної агресії Росії проти України", - резюмував міністр.

Нагадаємо, російське вторгнення у Крим почалося у лютому-березні 2014 року. Паралельно у цей час у Києві тривала Революція гідності, а тодішній президент Віктор Янукович втік за кордон. Пізніше російські найманці прибули на Донбас.

Як повідомляв ONLINE.UA, США і Велика Британія проігнорували порушення Росією двох важливих договорів при анексії Криму — Будапештський меморандум і договір про дружбу. Офіційний Київ так і не отримав належної допомоги від Вашингтона і Лондона, але до сих пір її чекає. Віцепрем'єр — міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков нагадав, що до Будапештського меморандуму приєдналися ще Франція і Китай, але і від них ніякої допомоги в цьому питанні Україна не отримала.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?