Депутат розповів, чому фракції Верховної Ради не можуть домовитися
Категорія
Політика
Дата публікації

Депутат розповів, чому фракції Верховної Ради не можуть домовитися

Депутат розповів, чому фракції Верховної Ради не можуть домовитися

Сьогоднішнє засідання підготовчої групи, на якому мають узгодити питання перед початком роботи нової Верховної Ради, було перенесено з 12:00 на 18:00. Про це, як передає ONLINE.UA з посиланням « Українську правду », повідомив депутат «ЄС» Артур Герасимов.

За словами парламентарія, між депутатськими фракціями досі тривають консультації щодо розподілу комітетів та інших посад у ВР.

«Через те, що тривають постійні дуже конструктивні консультації між представниками всіх фракцій парламенту і керівництвом підготовчої групи, через ці консультацій потрібен додатковий час», – заявив Герасимов.

Найбільші суперечки точаться навколо посади другого віце-спікера. Після того, як від неї відмовилися в «Опозиційної платформи» та «Батьківщини», цю посаду було вирішено віддати позафракційним депутатам. Однак проти цього виступила «Європейська солідарність», в якій сьогодні заявили про бажання бачити свого представника в кріслі заступника голови Ради.

Зі свого боку, депутат «ОПЗЖ» Нестор Шуфрич заявив, що зараз триває активна робота над формуванням нової депутатської групи з числа мажоритарників. За його словами, координатором створення нової групи став депутат Дмитро Лубінець.

«Він говорить, що буде 20 нардепів, а може, і 30. Але ми поки що не бачимо і 12», – розповів Шуфрич.

Нагадаємо, що вчора Дмитро Разумков повідомив, які комітети Ради віддадуть опозиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?