Депутати Держдуми РФ зберігають нерухомість та капітали в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

Депутати Держдуми РФ зберігають нерухомість та капітали в Європі

Депутати Держдуми РФ зберігають нерухомість та капітали в Європі
Джерело:  online.ua

За інформацією російських журналістів, попри потужні санкції Заходу, після розв'язання Кремлем злочинної війни проти України, високопосадові члени Держдуми РФ не тільки зберегли елітну нерухомість в ЄС, а ще й збільшили власні капітали.

Джерело: проект"Можем объяснить"

Що відомо про приховані статки депутатів Держдуми РФ в Європі 

За інформацією видання, після схвалення кремлівським диктатором Володимиром Путіним указу щодо права не публікувати в цьому році декларації, ним скористались усі фракції Держдуми РФ, окрім есерів.

Навіть з усічених декларацій випливає, що війна не позначилася на добробуті парламентаріїв.

У депутата-втікача Вадима Білоусова станом на травень 2022 року були будинок і квартира в Іспанії.

У Олександра Ремезкова дві квартири в Австрії: одна записана на його екс-дружину, інша - на дочку.

У дружини Валерія Гартунга 190-метрова квартира в Швейцарії і 94-метрова квартира на Кіпрі, в жовтні 2022-го він підтвердив факт володіння ними.

Спікер В'ячеслав Володін збільшив доходи на 23%, заробивши 80,9 млн руб (на 15,9 млн більше ніж у 2021-му); більшу частину склали відсотки за вкладами. Середньомісячна зарплата депутата перевищила 500 тис.рублів. Середньомісячна зарплата звичайних росіян у 2022-му була на порядок меншою - 63 тис.рублів.

Олександр Бабаков володіє маєтком у Франції, записаним на компанію його сина та дочки (актив заморожений).

Як російські мільярдери в умовах війни збільшили власні статки 

За інформацією Reuters, тільки протягом минулого року, незважаючі на розв'язану Кремлем огидну війну проти України та потужні санкції країн Заходу, статки російських мільярдерів збільшились на 152 млрд доларів за рахунок високих цін на енергоресурси.

У російському Forbes зазначають, що у складеному списку 110 офіційних мільярдерів, що на 22 більше, ніж торік, а їхні загальні статки зросли до 505 млрд доларів з 353 мільярдів доларів у 2022 році.

Зокрема, лідером рейтингу є Андрій Мельниченко, чиї статки, зароблені на торгівлі добривами, складають 25,2 млрд доларів.

Другим у списку йде Володимир Потанін, президент і найбільший акціонер "Норнікеля", найбільшого в світі виробника паладію і рафінованого нікелю. Його статки оцінюють у 23,7 млрд доларів.

Володимир Лісін, який контролює сталеливарну компанію НЛМК і був визнаний торік найбагатшою людиною Росії, посів третє місце зі статком в 22,1 млрд доларів.

Список був би довшим, якби п'ять мільярдерів - засновник DST Global Юрій Мільнер, засновник Revolut Микола Сторонський, засновник Freedom Finance Тимур Турлов і співзасновники JetBrains Сергій Дмитрієв і Валентин Кіп'ятков - не відмовилися від російського громадянства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?