Депутати пропонують нову схему розмитнення "євроблях"
Категорія
Україна
Дата публікації

Депутати пропонують нову схему розмитнення "євроблях"

Депутати пропонують нову схему розмитнення "євроблях"
Джерело:  online.ua

В українському парламенті запропонували нову схему розмитнення автомобілів на європейській реєстрації. Верховна Рада уже оприлюднила два законопроєкти, якими пропонують внести зміни до Податкового і Митного кодексів. Варто звернути увагу на те, що вони передбачають єдиний підхід до розмитнення авто, які в'їхали на територію України до кінця 2020 року з порушеннями митних правил, тобто так званих "євроблях". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту.

Що пропонують народі обранці у нових законопроєктах:

  • Митне оформлення "євроблях" планують проводити без врахування вартості автомобіля та сплати ввізного мита.

  • Базою оподаткування ПДВ, згідно зі запропонованими нормами, стане лише акцизний податок. Сума акцизного податку має визначатися платником податку за ставкою, яка залежить від віку транспорту, об'єму двигуна й типу пального.

За словами ініціаторів законопроєктів, якщо цю схему підтримає Верховна Рада, оформлення "євробляхи", що ввезена в Україну до 31 грудня 2020 року, коштуватиме приблизно 1 тисячу євро. Окрім того, наголошується, що зміни зобов'язують Кабінет міністрів ініціювати на міжнародному рівні врегулювання питання дистанційного зняття з обліку транспорту у відповідних реєстраційних органах іноземних держав.

Варто нагадати, що ще 2 роки тому український парламент вніс зміни до Митного кодексу. Тоді депутати підвищили штрафи за незаконне використання автомобіля на іноземній реєстрації – від 8,5 тисячі гривень до 170 тисяч гривень. Як відомо, власники "євроблях" постійно організовують масштабні протести проти розмитнення. Тому штрафи за ввезення таких автомобілів відтерміновували вже кілька разів. 18 листопада 2020 року очільник держави Володимир Зеленський нарешті відреагував на петицію українців, яка стосується розмитнення "євроблях". Він доручив спікеру ВРУ Дмитру Разумкову, щоб він посприяв роботі депутатів і членів Кабміну у складі робочої групи з напрацювання законодавчих ініціатив щодо доступного розмитнення "євроблях".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС Арсен Аваков назвав причини штрафів для власників "євроблях".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?