Депутати терміново звернулися до СБУ - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Депутати терміново звернулися до СБУ - що відбувається

Депутати терміново звернулися до СБУ - що відбувається
Джерело:  online.ua

Депутати із фракції "Слуга народу" терміново звернулися до СБУ після оприлюднення в інтернеті сканадльного аудіозапису нібито розмови, одним із головних учасників якої є глава уряду Олексій Гончарук. Представниця Кабінету міністрів в парламенті Олена Шуляк поскаржилася на те, що наразі немає ніякої інформації про цілісність та достовірність плівок - СБУ має з цим розібратися, передає ONLINE.UA.

Шуляк звернула увагу на те, що аудіозаписи мають неабиякий резонанс у суспільстві. Нардепи від "Слуги народу" просять СБУ втрутитися та організувати рослідування.

"Ми, група народних депутатів, звернулися до Служби безпеки України сьогодні для того, щоб вони організували всебічне дослідження для того, щоб встановити, по-перше, джерела походження такої інформації. По-друге - цілісність такої інформації, чи немає ознак монтажу чи втручання до звукової інформації, – сказала вона.

За словами народної обраниці, найважливіше – встановити законність отримання цієї інформації. Шуляк каже, що існує три шляхи отримання цієї інформації, якщо вона таки є достовірною. Перший із них – кримінальне розслідування, якого немає.

"По-друге, в рамках контррозвідувальної діяльності. Про таку діяльність нам невідомо. І третє, найбільш неприємне, така інформація може бути достовірною, якщо вона була отримана незаконним способом при встановленні технічних засобів у приміщенні високопосадовців, де проводяться наради", – додала вона.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в Кабміні кинулися захищати прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?