Депутати відсторонили Разумкова від ведення пленарних засідань
Категорія
Політика
Дата публікації

Депутати відсторонили Разумкова від ведення пленарних засідань

Депутати відсторонили Разумкова від ведення пленарних засідань
Джерело:  online.ua

В українському парламенті ще 4 жовтня запустили процес відкликання Дмитра Разумкова з посади очільника Верховної Ради. Уже 5 жовтня народні обранці відсторонили спікера від ведення пленарних засідань на два дні.

Джерело: сайт Верховної Ради

Нардепи відсторонили Разумкова від ведення засідань

Варто звернути увагу на те, що за відсторонення від ведення пленарних засідань проголосували 240 народних обранців. За це проголосували у Верховній Раді.

Чинний спікер вкотре нагадав усім присутнім, що він не тримається за посаду. За словами Разумкова, "посада не важить нічого – це інструмент".

"Якщо є бажання змінити голову Верховної Ради – затримувати цей процес не буду. Одразу надійшли листи – ми їх видали. Вчора отримали заяву від Давида Георгійовича (Арахамії – ред.) про запуск процедури", – підкреслив очільник українського парламенту.

Дмитро Разумков також припустив, що не всіх це влаштовує, мовляв "треба швидко та гарно". Окрім того, спікер пообіцяв, що зможе й без посади реалізовувати все те, що обіцяв українському народу під час виборів.

Що наразі відомо про відставку Разумкова

Останні декілька тижнів дедалі активно ширилися чутки про можливу відставку очільника українського парламенту Дмитра Разумкова. Представники політичної сили Володимира Зеленського "Слуга народу" якийсь час називали це маніпуляцією.

Декілька днів тому голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко анонсував, що на збори парламентської фракції в Трускавці, що мають відбутися з 2 по 5 жовтня, запросять керівників Офісу генпрокурора і Служби безпеки України, а також представників Кабінету міністрів та Офісу президента. Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова партія на збори у Трускавець не запросила.

30 вересня глава фракції Давид Арахамія звернувся до голови Верховної Ради за підписними листами, з яких починається процедура звільнення спікера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?