Разумков натякнув на примусові відставки у Кабміні
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков натякнув на примусові відставки у Кабміні

Разумков натякнув на примусові відставки у Кабміні
Джерело:  online.ua

У керівництві Верховної Ради допустили незабаром винесення на голосування відставок у Кабінеті міністрів, а приводом для цього стануть перш за все численні претензії до представників уряду.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами спікера парламенту Дмитра Разумкова, йдеться про відставки вже восени 2021 року. Передбачається, що деякі з міністрів залишать посади відповідно заявам за власним бажанням, однак будуть і ті, хто залишить уряд у “добровільно-примусовому форматі”.

“Відставки можливі... Справді є міністри, до яких є запитання. До деяких - і у мене особисто. Я наразі не переходитиму на прізвища. Є ті, хто, можливо, самостійно піде у відставку, а є ті, хто в "добровільно-примусовому форматі" можуть залишити Кабінет Міністрів України”, - наголосив він.

За словами посадовця, він очікує на винесення рішень щодо відставок після першого пленарного тижня шостої сесії Ради, однак це все одно станеться дуже скоро.

Разумков про відставки в уряді

Нещодавно парламентський спікер вже виступив із заявою про ймовірні звільнення з Кабміну. Утім. він уточнив - станом на кінець серпня жодних відповідних заяв з боку прем’єр-міністра Дениса Шмигаля чи інших джерел не надходило.

“Прем’єр-міністр нічого не подавав, власних заяв міністри не писали. Але все може бути. Якщо зайдуть на першому тижні, отримаємо на першому тижні”, - уточнив тоді Разумков.

Своєю чергою найближчий пленарний тиждень має початися вже 7 вересня й триватиме він до 10-го числа.

Останні відставки в Кабміні

Останніми гучними звільненнями з уряду за вердиктом Верховної Ради стали відставки команди ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Він обіймав позицію ще з 2014 року, коли президентом був Петро Порошенко.

Вже 16 липня офіційно стало відомо, що український парламент призначив народного обранця від "Слуги народу" Дениса Монастирського керівником відповідного відомства. Майже одразу після призначення у фракції проінформували, що головне завдання, яке стоїть перед міністром — розділення структури, що консолідована з різними службами за часів його попередника.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?