Рада відмовилася реформувати Конституційний Суд
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада відмовилася реформувати Конституційний Суд

Рада відмовилася реформувати Конституційний Суд
Джерело:  online.ua

3 вересня стало відомо, що українські депутати відмовилися підтримувати всі поправки, які стосуються конкурсного відбору суддів Конституційного Суду - це сталося під час засідання комітету з правової політики, яке відбулося у четвер.

Джерело:  Фундація DEJURE  з посиланням на голову правління організації Михайла Жернакова

В українському парламенті відмовились реформувати КС

"За нашою інформацією, Рада суддів погрожує не призначати на своєму з’їзді кандидатів до КСУ, яких у разі конкурсу відбере конкурсна комісія. Таким чином, народні депутати вирішили піти на шляху старих корумпованих судових еліт, заблокувати реформу Конституційного Суду на роки та жодним чином не розв'язувати питання конституційної кризи, що склалась", - заявив Михайло Жернаков.

Експерт звертає увагу на те, що під час засідання народні обранці повторно розглянули поправки до проєкту закону № 4533 "Про конституційну процедуру", який був підготовлений до розгляду ще 2 місяці тому

2 вересня комітет ухвалив рішення виключити раніше враховані правки щодо конкурсної процедури відбору кандидатів на посаду судді КСУ, залишивши її такою, яка є на сьогодні.

Варто звернути увагу на те, що цю інформацію уже офіційно підтвердили журналістам представники Верховної Ради.

За словами Михайла Жернакова, Фундація виступає категорично проти цього і закликає український парламент та главу держави Володимира Зеленського нарешті виконати обіцянки, які раніше вони дали народу України, та повністю очистити Конституційний Суд за допомогою прозорої конкурсної процедури із залученням міжнародних експертів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?