У Зеленського оскаржать рішення ВС про звільнення Тупицького
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського оскаржать рішення ВС про звільнення Тупицького

У Зеленського оскаржать рішення ВС про звільнення Тупицького
Джерело:  online.ua

У Верховному суді визнали незаконним президентський указ про звільнення голови Конституційного суду Олександра Тупицького, однак на рівні Офісу президента підтвердили наміри звернутися з апеляцією.

Джерело: РБК-Україна

За словами радника голови ОП Михайла Подоляка, на Банковій вважають рішення державного лідера цілком законним та будуть боротися проти визнання його зворотним.

“Безумовно, буде подана апеляція на це рішення Верховного суду. Президент діяв законно і в інтересах суспільства, скасовуючи указ Януковича про призначення Тупицького. Безумовно, це рішення ми не визнаємо в будь-якому випадку”, - пояснив радник Андрія Єрмака.

Подоляк звернув увагу на необхідність винесення Тупицькому справедливого вироку, оскільки він “обґрунтовано підозрюється в скоєнні злочинів проти правосуддя”. Рішення ВС своєю чергою не може зупинити судову реформу.

Зеленський проти Тупицького

Український президент затвердив указ про усунення з посади голови КСУ ще наприкінці березня. Було обґрунтовано, що “окремі судді Конституційного суду України, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державної незалежності та національної безпеки України”.

Також наприкінці грудня 2020 року Зеленський іншим указом тимчасово відсторонив Тупицького від роботи, до якої суддя ще намагався повертатися в будівлю КСУ.

Судова реформа

На тлі суперечливого рішення Вищого суду Верховна Рада підтримала закони, які зумовлять діяльність Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

“Це без перебільшення історична подія для України. За всю незалежність нашої держави жодна влада не проводила справжньої судової реформи, безрезультатно годуючи обіцянками. Моя мета – повернути довіру й повагу до суду. Служителі Феміди перестануть бути прислужниками у Президента, уряду, парламенту чи місцевої влади”, - прокоментував це Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?