Виглядає як шантаж — у Зеленського звернулися до суддів КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Виглядає як шантаж — у Зеленського звернулися до суддів КСУ

Виглядає як шантаж — у Зеленського звернулися до суддів КСУ
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Федір Веніславський звернув увагу на те, що блокування роботи Конституційного Суду частиною служителів Феміди виглядає як шантаж. Представник президента Володимира Зеленського у КСУ плекає надію, що вже з 14 червня суд повернеться до роботи.

Джерело: "24 канал"

Як команда Зеленського реагує на блокування роботи КСУ

За словами Федіра Веніславського, майже всі судді незадоволенні діями колег, які є прихильниками відстороненого глави КСУ Олександра Тупицького.

"Коли соратники Тупицького вимагають спочатку вирішити питання щодо його статусу, а лише потім затвердити порядок денний – то це вже дійсно виглядає як певний шантаж з боку суддів, які вважають себе прихильниками Тупицького", – заявив член команди Володимира Зеленського.

Веніславський впевнений, що з 14 червня КСУ повернеться до нормальної роботи.

"Ситуацію, яка зараз склалася, негативно оцінюють практично усі судді КСУ", - наголосив представник президента в Конституційному суді.

Що потрібно знати про блокування роботи суду

10 червня офіційно стало відомо, що 6 суддів КСУ заблокували засідання Великої палати суду з вимогою забезпечити Тупицькому участь у засіданнях.

Що важливо розуміти, служителі Феміди зробили це, ігноруючи той факт, що суд повинен був розглядати питання медичної реформи, пенсій державних службовців, а також функціонування української мови як державної.

Як уже згадувалося раніше, Олександар Тупицького підозрюють у неправдивих свідчень та підкупу свідка у справі про заволодіння майновими активами "Зуївського енергомеханічного заводу".Наприкінці минулого року Володимир Зеленський на 2 місяці відсторонив суддю з посади, а в березні – зробив це вдруге. Згодом глава держави взагалі скасував указ президента-втікача Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?