Разумков допустив відставки в Кабміні вже найближчим часом
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков допустив відставки в Кабміні вже найближчим часом

Разумков допустив відставки в Кабміні вже найближчим часом
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков наголосив у вівторок, 31 серпня, що наразі в парламенті не зареєстрували жодних звернень з приводу відставок у Кабінеті міністрів, однак відповідні голосування можуть відбутися найближчим часом.

Джерело: брифінг голови Ради

За словами політика, йдеться про наступний пленарний тиждень для парламенту. Відповідні звернення народні депутати розглядатимуть першочергово у разі їх надходження.

“Прем'єр-міністр нічого не подавав, власних заяв міністри не писали. Але все може бути. Якщо зайдуть на першому тижні, отримаємо на першому тижні”, - уточнив він.

Разумков пояснив, наразі в уряді є декілька міністерстві, діяльність керівництва яких викликає певні дискусії.

Своєю чергою найближчий пленарний тиждень має початися вже 7 вересня й триватиме він до 10-го числа.

Відставки у Кабміні

Попередніми звільненнями з лав міністрів стала резонансна віставка “незмінного” Арсена Авакова з посади голови Міністерства внутрішніх справ. Він обіймав позицію ще з 2014 року, коли президентом був Петро Порошенко.

Вже 16 липня офіційно стало відомо, що український парламент призначив народного обранця від "Слуги народу" Дениса Монастирського керівником відповідного відомства. Майже одразу після призначення у фракції проінформували, що головне завдання, яке стоїть перед міністром - розділення структури, що консолідована з різними службами за часів його попередника.

Перш за все передбачено виокремлення з МВС Державної прикордонної служби. У липні ще було відкритим питання про виведення також з-під контролю відомства митної служби.

Водночас із цим лідер фракції “слуг” у Раді Давид Арахамія озвучив думку, що колишній міністр Аваков може повернутися в Кабмін у вересні.

“Є пропозиція восени, коли почнеться новий політичний сезон, побачити його в якійсь іпостасі в команді. …Це буде за домовленістю сторін вирішуватися вже у вересні... Якщо брати уряд, у нас є 3-4 віце-прем’єри, це теж опція... Мені здається, що йому треба якщо йти, то тільки на підвищення, на посаду віце-прем’єра”, - стверджує він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?