Рада відправила міністра МВС Авакова у відставку
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада відправила міністра МВС Авакова у відставку

Рада відправила міністра МВС Авакова у відставку
Джерело:  online.ua

15 липня Верховна Рада проголосувала за звільнення з посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який подав у відставку за власним бажанням.

Джерело: трансляція засідання ВРУ

Відставку Авакова підтримали 291 нардеп. Парламент супроводжував прийняте рішення оплесками.

Аваков був главою МВС з 2014 року

Арсен Аваков займав пост міністра внутрішніх справ з кінця лютого 2014 року. Він пережив зміни декількох прем'єрів і працював при двох президентах - Петрі Порошенка та Володимирі Зеленському.

Під його керівництвом в МВС почалася реформа поліції, але в 2016 році вона була визнана провальною. На посту міністра Аваков неодноразово стикався з гучними скандалами, які стосувалися, в тому числі, корупційних схем із закупівлі рюкзаків для потреб АТО, в яких фігурував син міністра Олександр, і спірного затримання підозрюваних у справі про вбивство Павла Шеремета.

13 липня Арсен Аваков офіційно подав у відставку, ніяк не коментуючи причини такого кроку.

Хто замінить Авакова на посаді глави МВС

Український глава Володимир Зеленський запропонував пост глави МВС, який займав Арсен Аваков, депутату партії "Слуга народу" Денису Монастирському. Тепер рішення за Верховною Радою, яка проголосує за призначення 16 липня.

Сам Монастирський вже прийняв пропозицію. За його словами, вона надійшла від Зеленського вранці, 13 липня, до офіційного оголошення про відставку чинного міністра МВС Арсена Авакова.

"Він запропонував мене як людину, з якою він йшов в команді, як керівника профільного комітету. І як людину, яка, на думку президента, зможе очолити цей напрямок. Я розумію, на яку жертву йду. Як людина і як особистість. Але я зробив цей вибір ", - заявив Монастирський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?