Зеленський запропонував на пост глави МВС Дениса Монастирського
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський запропонував на пост глави МВС Дениса Монастирського

Зеленський запропонував на пост глави МВС Дениса Монастирського
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський запропонував пост глави МВС, який зараз займає Арсен Аваков, депутату партії "Слуга народу" Денису Монастирському. Він уже прийняв пропозицію. Тепер рішення за Верховною Радою.

Джерело: сайт СН

Повідомляється, що кандидата на пост міністра внутрішніх справ Зеленський запропонував на засіданні фракції "Слуга народу". Фракція, як написали депутати в соцмережах, підтримала пропозицію президента оплесками.

Сам Монастирський також прокоментував пропозицію. За його словами, вона надійшла від Зеленського вранці 13 липня, до офіційного оголошення про відставку чинного міністра МВС Арсена Авакова.

"Він запропонував мене як людину, з якою він йшов в команді, як керівника профільного комітету. І як людину, яка, на думку президента, зможе очолити цей напрямок. Я розумію, на яку жертву йду. Як людина і як особистість. Але я зробив цей вибір ", - заявив Монастирський.

Чому Аваков подав у відставку

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запевняє, що єдиною підставою для відставки глави МВС Арсена Авакова було його власне бажання, але причини цього рішення невідомі.

При цьому він упевнений, що кандидатуру його колеги по фракції Дениса Монастирського на пост глави МВС підтримають більше 300 народних депутатів. Зміну міністра внутрішніх справ Арахамія назвав звичайним еволюційним процесом.

За словами Арахамія, Верховна Рада вже в четврег, 15 липня, розгляне питання звільнення Арсена Авакова, а в п'ятницю, 16 липня, проголосує за призначення Дениса Монастирського.

Денис Монастирський - що відомо про кандидата на пост глави МВС

  • Денис Монастирський на даний момент є головою комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

  • Він народився в Хмельницькому 12 червня 1980 року. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права, кандидат юридичних наук.

  • Під час президентської кампанії Зеленського був експертом в області реформування правоохоронних органів.

  • До обрання народним депутатом (з 2015 по 2019 рік), працював експертом з питань реформування правоохоронної і судової системи Аналітичного центру "Український інститут майбутнього".Денис Монастирський - автор і співавтор 25 наукових публікацій, трьох навчальних посібників, а також 70 законопроэєктів, поданих в Раду.

  • Кандидат на пост глави МВС одружений, виховує двох синів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?