Аваков подав у відставку після розмови із Зеленським — Верещук
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков подав у відставку після розмови із Зеленським — Верещук

Аваков подав у відставку після розмови із Зеленським — Верещук
Джерело:  online.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступив із заявою про відставку у вівторок, 13 липня, а цьому передувала його особиста бесіда з президентом Володимиром Зеленським, стверджує народна депутатка Ірина Верещук.

Джерело: Цензор.НЕТ

За словами представниці парламенту, бесіда відзначилася відповідною пропозицією з боку державного лідера.

“Президент на фракції сказав, що він викликав Авакова і запропонував йому написати заяву. Як ви бачите, Аваков, на відміну від Степанова, зробив так, як і обіцяв, і написав заяву”, - наголосила вона.

Водночас точної причини, з якої Авакову запропонували залишити посаду, оголошено не було. Верещук звернула увагу на повну відсутність будь-яких конфліктів президента з міністром.

“Знаю тільки, що у президента були запитання у справі Шеремета. Ви пам'ятаєте, що він відкрито про це говорив, що, якщо немає доказів, ми будемо приймати рішення. Можливо, саме це стало останньою краплею”, - пояснила нардепка.

Вона додала, що Аваков не має наміру повертатися як політик у Харків чи претендувати на крісло мера, оскільки вже багато років займається політикою на всеукраїнському рівні.

Відставка Авакова

Заяву міністра про відставку було оприлюднено у вівторок, 13 липня. Він подякував всім службовцям, з якими йому довелося працювати з 2014 року, коли він отримав посаду вперше.

Навіть в умовах, коли держслужбовці часів Петра Порошенка та навіть старі відомі політики були вичавлені новими обличчями в українській владі, Аваков зумів зберегти посаду. Він входив у склад уряду Олексія Гончарука та Дениса Шмигаля.

На заміну Авакову запропонують народного депутата Дениса Монастирського.

Сам Монастирський також прокоментував пропозицію. За його словами, вона надійшла від Зеленського вранці 13 липня, до офіційного оголошення про відставку чинного міністра МВС Арсена Авакова.

“Він запропонував мене як людину, з якою він йшов в команді, як керівника профільного комітету. І як людину, яка, на думку президента, зможе очолити цей напрямок. Я розумію, на яку жертву йду. Як людина і як особистість. Але я зробив цей вибір”, - пояснив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?