У Зеленського вже заговорили про повернення Авакова в Кабмін
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського вже заговорили про повернення Авакова в Кабмін

У Зеленського вже заговорили про повернення Авакова в Кабмін
Джерело:  online.ua

Очільник президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія озвучив думку, що колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков може повернутися в Кабмін у вересні.

Джерело: "Україна24"

Арахамія заявив, що Аваков може повернутися в уряд

"Є пропозиція восени, коли почнеться новий політичний сезон, побачити його в якійсь іпостасі в команді. …Це буде за домовленістю сторін вирішуватися вже у вересні... Якщо брати уряд, у нас є 3-4 віце-прем'єри, це теж опція... Мені здається, що йому треба якщо йти, то тільки на підвищення, на посаду віце-прем'єра", - заявив Давид Арахамія.

Журналісти також поцікавилися у народного обранця, чи може Арсен Аваков стати міністром оборони. На що політик відповів: "Мені здається, що він не погодиться на міністерську посаду".

Водночас на питання, чи може Аваков зайняти посаду прем'єрміністра глава фракції "Слуги народу" сказав: "Я не думаю, що у нас є на це голоси".

Аваков був главою МВС з 2014 року

Арсен Аваков займав пост міністра внутрішніх справ з кінця лютого 2014 року. Він пережив зміни декількох прем’єрів і працював при двох президентах — Петрі Порошенку та Володимирі Зеленському.

Під його керівництвом в МВС почалася реформа поліції, але в 2016 році вона була визнана провальною. На посту міністра Аваков неодноразово стикався з гучними скандалами, які стосувалися, в тому числі, корупційних схем із закупівлі рюкзаків для потреб АТО, в яких фігурував син міністра Олександр, і спірного затримання підозрюваних у справі про вбивство Павла Шеремета.

13 липня Арсен Аваков офіційно подав у відставку, ніяк не коментуючи причини такого кроку.

Чому Аваков подав у відставку

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запевняє, що єдиною підставою для відставки глави МВС Арсена Авакова було його власне бажання, але причини цього рішення невідомі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?