Депутати звільнили Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею
Категорія
Україна
Дата публікації

Депутати звільнили Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею

Депутати звільнили Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею
Джерело:  Думська

Одеська обласна рада достроково розірвала контракт з директором місцевого художнього музею, відомим художником Олександром Ройтбурдом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Думская ».

В ході голосування за звільнення висловився 51 депутат, проти цього рішення виступили лише троє, ще два депутати утрималося, не голосували – 17.

Ініціатором звільнення Ройтбурда став депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Олексій Кобильніков, який заявив, що директор музею нібито не виконує депутатські запити про фінансову діяльність.

Проти звільнення художника виступила виконувачка обов’язків голови ОДА Світлана Шаталова та депутат «Європейської солідарності» Юрій Басюк.

У рішенні, згідно якого Ройтбурд мав бути звільнений, містяться звинувачення у порушенні правил внутрішнього трудового розпорядку, проведення на території заходів, які суперечать його статуту, здійснення позапланових ремонтних робіт та «інші численні порушення, зафіксовані депутатами».

Очільниця ОДА у своєму виступі на сесії обласної ради, піддала проект рішення різкій критиці:

«До яких пір ви будете намагатися зміщувати все те, що було зроблено за попередні кілька років? На 49 об’єктів збільшилася колекція художнього музею. Вас не цікавлять взагалі досягнення Олександра Ройтбурда як менеджера, у вас взагалі немає почуття, щоб зробити як краще ... На сьогодні проведено реконструкцію двох залів, повністю відновлюються роботи за рахунок і меценатів і благодійників. Скажіть будь ласка, коли ще таке було? Який ще менеджер зміг таке зробити?», – заявила Шаталова.

Депутат Юрій Басюк назвав звільнення Ройтбурда політизованим і нагадав, що він відродив музей із занепаду, в якому ця установа раніше перебувала:

«При Ройтбурді було створено об’єднання меценатів «Клуб Маразлі». Щоб вступити до нього, потрібно заплатити 30 тисяч гривень, які йдуть на розвиток музею. Так ось, в цьому клубі вже 50 осіб. Чи багато ви знаєте таких прикладів?», – обурювався Басюк.

Однак, незважаючи на всі аргументи проти звільнення, більшість депутатів залишились непохитними і все одно проголосували за те, щоб звільнити Олександра Ройтбурда зі своєї посади.

Нагадаємо, що не так давно мер Києва Віталій Кличко анонсував будівництво нового музею в центрі столиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?