Державний борг України невпинно зростає - вражаючі цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

Державний борг України невпинно зростає - вражаючі цифри

Державний борг України невпинно зростає - вражаючі цифри
Джерело:  online.ua

У травні 2020 року державний борг України виріс на 13 млрд гривень і досяг 82,12 млрд доларів. Всього за травень витрати на погашення держборгу склали 43,2 млрд грн, на процентні виплати за держборгом - 12,7 млрд грн. На даний момент державний і гарантований державою борг України в національній валюті досягає 2 209 460 млн грн, в валютному еквіваленті - 82,12 млрд доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

У відомстві зазначили, що активність інвесторів на внутрішньому ринку капіталу відновлюється. У травні 2020 року Міністерство фінансів успішно провело всі чотири заплановані аукціону з розміщення ОВДП, за підсумками яких до держбюджету було залучено 51,6 млрд гривень.

Також повідомляється, що в травні Міністерство фінансів погасило другий випуск облігацій зовнішньої державної позики під гарантію США. Загальна сума платежу склала понад $1 млрд. Крім цього, прямий зовнішній борг за місяць знизився з 40,17 млрд до 39,32 млрд доларів, а прямий внутрішній борг збільшився з 851,58 млрд гривень до 889,85 млрд гривень.

Важливо додати, що за станом на 1 червня грошей в казні України стало в два рази більше - залишок на сьогоднішній день становить майже 32,5 млрд гривень. У процентному співвідношенні зростання залишків коштів склав 84,3%. Це найбільший показник з початку 2020 року. Важливо додати, що в квітні залишок коштів на головному рахунку України був в три рази менше - 10,517 млрд гривень. Втім, з початку 2020 року він не перевищував 17,63 млрд грн.

Як відомо, Україна вже близько 1,8 мільярда гривень з держбюджету України витратила для протистояння пандемії COVID-19. Гроші були взяті зі спеціального Фонду, створеного для боротьби з пандемією, розмір якого становить близько 64,7 мільярда гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що внутрішній борг України на сьогоднішній день складає 852 мільярди гривень, а зовнішній - 1 трильйон 83 мільйони гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?