Державний борг України - влада розкрила важливі дані
Категорія
Економіка
Дата публікації

Державний борг України - влада розкрила важливі дані

Державний борг України - влада розкрила важливі дані
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів виступило з новою заявою про державний борг України станом на червень 2020 року. Відомство стверджує, що виконує усі зобов'язання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на годину запитань до уряду.

За словами міністра Сергія Марченка, обсяг боргу наразі сягає 1,083 трильйона гривень.

"Що стосується державного боргу. Я можу сказати цифру державного боргу, яка на сьогодні є. Зокрема, на сьогодні внутрішній борг складає 852 мільярди гривень. А зовнішній - 1 трильйон 83 мільйони гривень", - пояснив топпосадовець.

Водночас він додав, чинний план запозичень влада планує повністю виконати протягом року.

"Щодо запозичень. У законі "Про державний бюджет" передбачені зовнішні та внутрішні джерела запозичень. На сьогоднішній момент ми повністю виконуємо всі наші передбачені плани запозичень і зовнішніх та внутрішніх джерел. Я гарантую, що план запозичень до кінця року буде виконано", - підкреслив Марченко.

Нагадаємо, весь світ перебуває у стані нової економічної кризи. Її джерелом стала пандемія коронавірусу COVID-19, яка охопила усі країни ще взимку.

Іноземні уряди та експерти вже назвали кризу безпрецедентною за обсягами навіть у порівнянні з економічними падіннями XX століття.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів озвучив неочікуваний прогноз — в уряді наголосили, що у зв’язку із негативним впливом пандемії коронавірусу ВВП України у 2020 році може впасти на 4-8% у порівнянні з 2019 роком. В КМУ звернули увагу на те, що негативний вплив пандемії підсилюється початком глобальної економічної рецесії, що може завдати суттєвого удару по рівню добробуту населення. В МВФ нещодавно попередили, що очікується падіння світової економіки на 3%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?