Криза в Україні: уряд пояснив, до чого насправді потрібно готуватися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Криза в Україні: уряд пояснив, до чого насправді потрібно готуватися

Криза в Україні: уряд пояснив, до чого насправді потрібно готуватися
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів озвучив неочікуваний прогноз - в уряді наголосили, що у зв'язку із негативним впливом пандемії коронавірусу ВВП України у 2020 році може впасти на 4-8% порівняно з 2019 роком. В КМУ звернули увагу на те, що негативний вплив пандемії підсилюється початком глобальної економічної рецесії, що може завдати суттєвого удару по рівню добробуту населення. В МВФ нещодавно попередили, що очікується падіння світової економіки на 3%. Не можна не звернути увагу на те, що наша країна традиційно є більш вразливою до економічних шоків, а тому може зазнати більш суттєвого впливу: ВВП може впасти на 4-8 відсотки порівняно з 2019 роком. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на оновлену Програму дій Кабміну.

"Оновлена Програма діяльності уряду вже нараховує кілька десятків сторінок та структурована по кожному міністерству. 4 червня Рада підтримала рішення про відправлення на доопрацювання Програми діяльності уряду Дениса Шмигаля. Тодішня версія документу була гостро розкритикована нардепами. Планувалось, що парламент може розглянути другу редакцію Програми на засіданні 18 червня", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, Програма діяльності Кабміну подається до парламенту прем’єр-міністром протягом одного місяця з дня формування уряду. Схваленою вона вважається у випадку, якщо за неї проголосувала більшість від конституційного складу парламенту. Окрім того, ВРУ може надати можливість Кабміну допрацювати Програму та розглянути її повторно не пізніше чим через 15 днів після такого рішення.

Варто звернути увагу на те, що МВФ нещодавно погіршив прогноз курсу гривні до долара на період до 2025 року. Наголошується, що на 2020 рік МВФ закладає у свої розрахунки курс на рівні 30 гривень за долар. Що важливо розуміти, значне погіршення прогнозу щодо курсу гривні до долара зафіксували в даних меморандуму України з МВФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 11 НБУ неочікувано ухвалив рішення знизити облікову ставку ще на два процентних пункти — до 6%. Це найнижчий рівень облікової ставки в історії незалежної України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?