Державний борг України - оприлюднено приголомшливі дані
Категорія
Економіка
Дата публікації

Державний борг України - оприлюднено приголомшливі дані

Державний борг України - оприлюднено приголомшливі дані
Джерело:  online.ua

Влітку показники державного боргу України приголомшливо зросли влітку 2020 року. Згідно з оприлюдненими Кабінетом міністром даними, за підсумками червня він збільшився на 2,89 мільярда доларів США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство фінансів.

Загальний показник наразі становить не менше 85 мільярдів доларів.

"Станом на 30 червня 2020 року державний та гарантований державою борг України становив 2 269,17 млрд грн або 85,01 млрд дол., в тому числі: державний та гарантований державою зовнішній борг – 1 364,38 млрд грн (60,13% від загальної суми державного та гарантованого державою боргу) або 51,12 млрд дол.; державний та гарантований державою внутрішній борг – 904,79 млрд грн (39,87%) або 33,90 млрд дол." - наголосили у відомстві.

Також відомо, що гарантований державою борг досяг 266,6 мільярда гривень(11,75%), або ж 9,99 у доларовому еквіваленті. Цей показник складався з зовнішнього боргу в 244,43 мільярда гривень та внутрішнього в 22,17 мільярда гривень.

"Протягом червня 2020 року сума державного та гарантованого державою боргу України збільшилась у гривневому еквіваленті на 59,71 млрд грн та у доларовому еквіваленті державний та гарантований державою борг збільшився на 2,89 млрд дол." - проінформували в Мінфіні.

Нагадаємо, на економічну ситуацію негативно вплинула пандемія коронавірусу. Карантин, введений для боротьби з COVID-19 спровокував у світі потужну кризу, якої той не бачив з часів Другої світової війни.

Як повідомляв ONLINE.UA, аналітики вразили українських громадян новим неочікуваним прогнозом — вони заявили про те, що загальна потреба Кабінету міністрів в залученні боргового фінансування у поточному році становить 653 мільярди гривень.

За словами фахівців, протягом цього року Міністерству фінансів потрібно погасити 346 мільярдів гривень боргів, без урахування 145 мільярдів на обслуговування боргів, які держава сплачує з видаткової частини бюджету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?