Держборг України - як він змінився за лютий
Категорія
Економіка
Дата публікації

Держборг України - як він змінився за лютий

Держборг України - як він змінився за лютий
Джерело:  online.ua

У лютому 2020 року державний борг України у гривні скоротився на 1,46%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів.

За офіційними даними, еквівалентний борг в іноземній валюті також знизився, однак лише на 0,02%.

"В лютому 2020 року сукупний державний та гарантований державою борг України в еквіваленті в національній валюті зменшився на 1,46% та склав 2 047,8 млрд грн, а в еквіваленті в іноземній валюті – на 0,02% до 83,38 млрд дол. США. Фактором впливу на коливання суми державного боргу була девальвація гривні по відношенню до дол. США (за даними Національного банку України в лютому 2020 року склала 1,8%)",- інформує міністерство.

У відомстві додали, що співпраця з міжнародними фінансовими структурами та партнерами — основа роботи для збереження стабільності українських фінансів серед зовнішніх джерел.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерт у питаннях економіки та колишній очільник Мінекономіки Тимофій Милованов вирішив зробити українцям важливе попередження — він наголосив, що пандемія коронавірусу може вбити економіку України. За його словами, якщо бюджетний дефіцит занадто великий, його неможливо профінансувати. Тому Милованов наголошує, що прийнятний бюджетний дефіцит для економіки нашої країни в умовах коронавірусу не має бути більше 5−6% ВВП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?