Держдеп США нагадав Росії, що на дворі 21-е століття
Категорія
Світ
Дата публікації

Держдеп США нагадав Росії, що на дворі 21-е століття

Держдеп США нагадав Росії, що на дворі 21-е століття
Джерело:  Голос Америки

До дворічної річниці російської анексії Криму прес-секретар Державного департаменту Джон Кірбі оприлюднив заяву, в якій підтвердив  прихильність США суверенітету і територіальній цілісності України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.
«Сполучені Штати не визнають російський «референдум» 16 березня 2014 року, як і не визнають спробу анексії Криму, що порушує міжнародне законодавство», - йдеться в документі зовнішньополітичного відомства США.
Кірбі підкреслив, що з моменту окупації Криму нова «влада» пригнічує незгодних, релігійні та етнічні меншини, особливо - кримських татар і етнічних українців.
«Неурядові організації та незалежні ЗМІ все ще примушують до мовчання або виганяють, а міжнародним спостерігачам відмовлено в доступі на півострів», - сказано в заяві Держдепартаменту.
«Ми не приймемо переділ кордонів силою в 21-м столітті, - зазначив Кірбі. - Санкції, впроваджені після анексії Криму, залишаться в силі, поки окупація триватиме. Ми знову закликаємо Росію покласти край окупації і повернути Крим Україні».
Нагадаємо, США можуть зняти загальні санкції з РФ, якщо конфлікт на Донбасі буде завершено, але залишать санкції щодо анексованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?