Держдеп США наказав сім’ям дипломатів покинути Білорусь через війська РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США наказав сім’ям дипломатів покинути Білорусь через війська РФ

Держдеп США наказав сім’ям дипломатів покинути Білорусь через війська РФ
Джерело:  online.ua

Держдепартамент США повідомив, що наказав родинам дипломатів покинути Білорусь. Також США не рекомендують їхати до країни.

Джерело: Держдеп США

Родини американських дипломатів покидають Білорусь

31 січня 2022 року Держдепартамент наказав виїхати з країни членів сімей урядовців США, - зазначили в Держдепі.

Раніше таке рішення ухвалили у Великій Британії, Канаді, Німеччині та Австралії.

Також у США рекомендують не приїжджати до Білорусі через скупчення російських військ.

Не їздіть до Білорусі через вибіркове виконання законів, ризик затримання, а також через нарощування російської армії вздовж кордону Білорусі з Україною. Перегляньте можливість подорожі через COVID-19 та пов’язані з цим обмеження на в’їзд, - зазначили у відомстві.

Також у Держдепі зазначили, що білоруська влада затримала десятки тисяч осіб, у тому числі громадян США, за нібито причетність до опозиційних партій і участь у політичних демонстраціях. Громадяни США, які перебували поблизу демонстрацій, були заарештовані.

Деякі з них стали жертвами переслідувань та або жорстокого поводження з боку білоруських чиновників.

Фото - pexels.com

Частина дипломатів покидає Україну

23 січня аналогічну рекомендацію Держдеп США опублікував і щодо України.

Санкціонований від’їзд дає цим працівникам можливість виїхати, якщо вони хочуть; їхній виїзд не обов’язковий. Обов’язковий від’їзд для членів сімей вимагає, щоб сім’ї залишили країну, — повідомили у посольстві.

Окрім цього Держдеп не рекомендував своїм громадянам подорожувати до України та РФ. У посольстві заявили, що громадяни США, які мають намір покинути Україну, можуть вилетіти комерційними рейсами, які здійснюються з усіх міжнародних аеропортів України.

24 січня про відкликання персоналу посольства заявила Британія.

У світлі зростаючої загрози з боку Росії МЗС прийняла рішення тимчасово відкликати утриманців та частину співробітників посольства з Києва.

Це не евакуація. Посольство залишається відкритим і продовжуватиме виконувати важливу роботу, включаючи надання консульської допомоги та підтримки громадянам Великобританії в Україні, — вказано у заяві посольства.

Частину дипломатів направили додому Німеччина та Австралія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?