Держдеп США раптово почав блокувати роботу Джо Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США раптово почав блокувати роботу Джо Байдена

Держдеп США раптово почав блокувати роботу Джо Байдена
Джерело:  online.ua

Американським журналістам вдалося дізнатися, що в Державному департаменті США вже накопичилась пачка листів іноземних лідерів із привітаннями Джо Байдену, кандидату від демократів на президентських виборах, про перемогу якого вже оголосили всі ЗМІ та й сам Байден. Однак наразі адміністрація чинного очільника Білого дому Дональда Трампа та команда глави Держдепу Майка Помпео блокує роботу новообраного президента та отримання цих листів самим Байденом. Варто звернути увагу на те, що зазвичай дипломатичне відомство США допомагає з комунікаціями новообраному президенту. Саме тому чимало міжнародних лідерів вже почали надсилати листи. Однак адміністрація Трампа заблокувала Байдену доступ до ресурсів зовнішньополітичного відомства. Неважко здогадатися, що це рішення пов’язане з тим, що чинний президент відмовляється визнавати перемогу Байдена на виборах. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"Команда переможця самостійно зв’язується із іноземними урядами, зокрема із канцлером Німеччини Ангелою Меркель та прем’єром Канади Джастіном Трюдо. Анонімні джерела в оточенні демократів стверджують, що команда Байдена віддала б перевагу використовувати ресурси Держдепу для міжнародної комунікації. Окрім того, стало відомо, що іноземні лідери самостійно почали шукати способи зв’язку із Байденом. Для цього вони звернулись до колишніх дипломатів часів Обами, щоб ті допомогли відправили листи новообраному президенту", – йдеться в повідомленні.

Попри те, що команда Трампа та Помпео блокує роботу Джо Байдена, новообраний президент уже встиг влаштувати телефонні перемовини з французьким лідером Еммануелем Макроном та прем’єром Великої Британії Борисом Джонсоном. Варто звернути увагу на те, що політики детально обговорили

готовність допомагати Україні та спільно вирішувати проблеми, які наразі є у офіційного Києва.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Держдепу США Майк Помпео неочікувано для всіх повідомив про готовність до "м’якої передачі влади другій адміністрації чинного очільника Білого дому Дональда Трампа".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?