Держдеп США закликав до негайного звільнення російського опозиціонера Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

Держдеп США закликав до негайного звільнення російського опозиціонера Навального

Держдеп США закликав до негайного звільнення російського опозиціонера Навального
Джерело:  online.ua

Держдеп США закликав до негайного звільнення російського опозиціонера Навального. 4 серпня політв'язень отримав вирок Московського суду –19 років позбавлення волі.

Джерело: Department of State

Держдеп США закликав до негайного звільнення Навального

Державний департамент США засудив вирок Московського міського суду російського опозиціонера Алексєя Навального у справі про створення "екстремістської спільноти".

В американському зовнішньополітичному відомстві назвали рішення російського суду "несправедливим вердиктом несправедливого судового розгляду".

Протягом багатьох років Кремль намагався змусити Навального замовкнути і не допустити, щоб його заклики до прозорості та підзвітності дійшли до російського народу. Провівши цей останній судовий процес у таємниці та обмеживши доступ його адвокатів до так званих доказів, російська влада ще раз продемонструвала безпідставність справи та відсутність належного процесу для тих, хто наважується критикувати режим, – наголошується в заяві.

У США закликали до негайного звільнення Навального та інших російських політв’язнів і припинення репресій проти незалежних голосів у Росії.

Російський суд призначив Навальному додаткове покарання

У п’ятницю Московський міський суд засудив Навального до ще 19 років позбавлення волі. Мова йде про так звану справу про створення "екстремістської спільноти". Це перший вирок Навальному, пов’язаний з його політичною діяльністю. Серед статей обвинувачення – "фінансування екстремізму" та "реабілітація нацизму".

Головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що ЄС "рішуче засуджує" рішення щодо Навального, а також той факт, що засідання відбувалось у закритому режимі у виправній колонії суворого режиму за межами Москви.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?